Woonverzekering Echt Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €9,10 per maand

Wonen zonder stress? Uiteraard, jouw bezit is je heel wat waard. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Dankzij deze website vind je de beste woonverzekering voor bewoners van Echt. Zo’n woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Heb je een huurwoning? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Bekijk en vergelijk hier alle populaire verzekeraars als Generali en Unigarant die schade door o.a. brand, bliksem, inbraak, vandalisme dekken.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Echt juni 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Wat voor schade? Nou bijv. diefstal, brand, water, inbraak, storm. Denk bijvoorbeeld aan een defecte computer. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die vastgenageld zitten aan je woning behoren tot de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan eigendommen als zonwering of badkameraccessoires? We onderscheiden 3 varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Echt? Gebruik hiervoor vandaag nog onze vergelijker! Vaak gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen nemen een zogenaamd verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In jouw verzekeringspakket tref je vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel kan je dit combineren met autoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeraars als ANWB + ING hebben veel ervaring met soortgelijke pakket verzekeringen. Check ook: Diepenveen verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Elke maand 1 overzicht

Begrijpelijk

woonverzekering-echt


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Echt-Susteren? Dan is dit je heel wat waard. Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade door inbraak, brand of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals schuurtjes zijn inbegrepen. Hierdoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Veel hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door blikseminslag of roet. Bij een allrisk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een vuile afzuigkap? Brand in huis is altijd een risico. Dergelijke kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. doorbranden van apparatuur. Schade aan roerende zaken verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Echt kan ook jou overkomen. De takjesmethode of hengelen via brievenbus, dieven zijn zeer vindingrijk. Jouw schade door inbraak dek je af met een woonverzekering: braakschade aan alle onroerende zaken handel je af met de opstalverzekering, en ontvreemde bezittingen gaan via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekkende wasmachine en loslatende kit. Je kunt last krijgen van een kapotte vloer. Doorgaans worden dergelijke kosten vergoed via de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw polisvoorwaarden en ontdek wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we te maken met een hevige storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte goot. Meestal is het schade aan het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade moet je rekening houden met een hoog eigen risico die oploopt tot €460.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Echt
Moeiteloos een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Hieronder stuit je op een aantal stappen. Verzeker à la minute de woning in Echt probleemloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende modules als glasverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als grachtenpand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet nu alle verzekeringen die passen bij jouw eisenpakket. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Echt

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Goed nieuws: jij mag de woonverzekering in Echt aanvullen met meerdere nuttige aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hierna check je aanvullende specificaties (of check details over woonverzekering Bosch en Duin afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een all-risk glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Een extra verzekering voor het glas is dan vaak interessant. Deze extra verzekering verzekert bij situaties van schade aan glas / ramen. Goed om te weten: spiegels en iPads tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Check in de huurvoorwaarden of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling verzekert een breed scale aan schades. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel gaat dit alleen op als het daadwerkelijk een ongelukje was. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • U laat iets waardevols vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit een glas rode wijn over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering biedt nog meer dekking met de buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn jouw spullen niet alleen in huis veilig voor schade en diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Limburg). Het betreft hier bezittingen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere een fotocamera en jouw golfspullen. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk bezit jij al een telefoonverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Echt

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Het kan gaan om materiële schade en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan een deuk in de auto en ook ziekenvervoer. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Wist je dat: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze modules bieden een dekking van €1.050.000 tot zo’n €4.850.000. Doorgaans betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module heb je al vanaf €2,60 (betaling per maand). Wellicht interessant: DAK.

Rechtsbijstandverzekering Echt
De polis rechtsbijstand biedt support bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit is relevant bij o.a. conflict met een reisbureau en verkeersongeluk. Daarbij kan het prettig zijn dat iemand jou bijstaat zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit allerlei modules.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met de gemeente)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict met werkgever)
 • Woonconflicten (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. terugvorderen van schade)

De maandelijkse premies variëren significant (startend vanaf €31,15 oplopend tot €30,85 p/maand in juni 2024). De premie bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Echt op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering