Woonverzekering Drenthe Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €5,30 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan ben je blij dat alles goed verzekerd is. Met behulp van deze pagina vind je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor inwoners van Drenthe. Een woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel- en opstalverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Beschik je over een huurhuis? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Check en vergelijk hier alle grote partijen als Europeesche en SNS die schade door o.a. water, storm, bliksem, inbraak vergoeden.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Drenthe mei 2024

Dankzij een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld diefstal, storm, vandalisme, brand, water. Handig bijvoorbeeld in het geval van een kapotte computer. Met de term inboedel omschrijven we alle kostbaarheden die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Eigendommen die die daadwerkelijk “vast” zitten behoren tot de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar de meeste gezinnen hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als broodrooster en kinderwagen? Op dit gebied zijn er drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Drenthe? Start à la minute’de woonverzekeringstool. Meer en meer werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Hollanders nemen een voordelig verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en 1 overzichtelijke nota. In een verzekeringspakket zie je doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering. Bedrijven zoals ASR Verzekeringen of Reaal verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Zegge verzekeringspakket.

Voordelig

Extra pakketkorting

Centrale klantenservice

Adequate afhandeling

1 maandelijkse rekening

Grip op de kosten

woonverzekering-drenthe


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Drenthe? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade door brand, storm, water, diefstal. Let op: ook de onroerende goederen zoals tuinhuisje zijn afgedekt. Op die manier wordt je financieel ondersteund in het geval van een ongeluk. Bijna alle hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Via een extra uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kosten n.a.v. water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed en schade door regen. Dankzij een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Brand tijdens het koken of brand in de schoorsteen? Brand kan zomaar voorkomen. De kostenposten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. schroeischade. Brandschade aan jouw spullen dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Diefstal in Drenthe kan iedereen gebeuren. Kerntrekken of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade naar aanleiding van diefstal / inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan alle onroerende zaken regel je via de opstal, en ontvreemde eigendommen lopen via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Omhoogkomend rioolwater en bevroren leidingen. Typische schade is kapotte apparatuur. Normaal gesproken worden dergelijke kosten verzekerd met jouw opstal/inboedelverzekering. Download de condities van de polis en ontdek welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Af en toe hebben we te maken met een hevige storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn aanzienlijke schade. Je kunt denken aan losse dakpannen. In veel gevallen heeft dat te maken met schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een behoorlijk eigen risico oplopend tot €335.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Drenthe
Meteen een betaalbare woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Hieronder ontdek je bruikbare info. Verzeker vandaag nog de woning in Drenthe moeiteloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende dekkingen als een all risk polis
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als hoekwoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle polissen die rijmen met jouw eisenpakket. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Drenthe

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Goed om te weten: je kunt jouw woonverzekering in Drenthe completer maken met een paar nuttige aanvullende verzekeringen. Daarbij onderscheiden we: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna doorzoek jij nuttige tips (of klik door naar: woonverzekering Warns afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een speciale glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen aan te raden. Deze additionele dekkingverzekert bij situaties van schade aan glas / ramen. Opmerking: een mooie spiegel en mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Heb je een huurwoning? Doorzoek in je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dus ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • jouw hond bijt een familielid
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit een glas rode wijn over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is aan te vullen met een handige buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn alle eigendommen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Drenthe). Hierbij gaat het dan om spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan een navigatieapparaat & een rollator. Pas op voor oververzekeren: misschien heb jij ook een instrumentenverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Drenthe

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan vlekken op kleding en ook het eigen risico van de andere partij. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Let op: deze verzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze producten staan jou bij beginnend bij €950.000 oplopend tot €4.200.000. Doorgaans geldt er geen eigen risico. Deze module is al af te sluiten vanaf €3,35 p/maand. Ga verder naar Zelf afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Drenthe
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. geschil over een consumentenovereenkomst of geschil m.b.t. pensioen. In dit soort gevallen kan het prettig zijn dat je support krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er bestaan grofweg 4 varianten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een bank)
 • Werk & Inkomen (bijv. tuchtzaken)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Module verkeer (bijv. conflict over aankoop auto)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis lopen sterk uiteen (startend vanaf €37,15 tot €27,75 per maand in mei 2024). De prijs komt tot stand door het type verzekering, het verzekerde bedrag, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Drenthe voor jou? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering