Woonverzekering Drachten Een opstal- en/of inboedelverzekering al voor €7,55 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Uiteraard, jouw bezit is je heel wat waard. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Via deze website ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor bewoners van Drachten. Zo’n woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Beschik je over een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle grote aanbieders waaronder HEMA en Polis Direct die schade door o.a. brand, inbraak, storm, vandalisme verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Drachten mei 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Wat voor schade? Nou bijv. water, storm, inbraak, brand, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. schade aan een vloerkleed. Onder inboedel verstaan we alle spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Bezittingen die die daadwerkelijk “vast” zitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel mensen hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als mixer en iPad? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Drachten? Open meteen de woonverzekeringstool. Vaak werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en transparant. In een dergelijk verzekeringspakket vind je vaak inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens neemt men hierbij ook ongevallenverzekering, motorverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering. Verzekeringsbedrijven als Centraal Beheer en Reaal hebben veel ervaring met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: de Woude verzekeringspakket.

Goedkoop

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Adequate afhandeling

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-drachten


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Smallingerland? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade voortkomend uit inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als een schuurtje zijn verzekerd. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij kostenposten veroorzaakt door bliksem of schroeischade. Meer zekerheid? Met een allrisk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Blikseminslag of brandstichting? Een kleine of grote brand kan iedereen overkomen. De kosten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. schroeischade. Brandschade aan spullen in huis kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Drachten kan iedereen gebeuren. De takjesmethode of de babbeltruc, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade naar aanleiding van een inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade door inbraak aan jouw huis handel je af d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde spullen regel je via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Omhoogkomend rioolwater / een lek waterbed. Typische schade is een onbruikbare wasmachine. Meestal wordt deze schade gedekt door de inboedel/opstalverzekering. Open de laatste polisvoorwaarden om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Soms hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door een kapotte gevel. Doorgaans gaat het om schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt kan er sprake zijn van een behoorlijk eigen risico tot circa €250.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Drachten
Gemakkelijk een geschikte woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Op deze pagina bekijk je enkele handige tips. Verzeker vandaag nog het huis in Drachten eenvoudig online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer optioneel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het soort woning (bijvoorbeeld monumentaal pand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die passen bij jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Drachten

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Advies: jij mag de woonverzekering in Drachten completer maken met meerdere handige aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina tref jij aanvullende informatie (of ga verder naar woonverzekering Blauwestad afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een aanvullende glasdekking is in een dergelijke situatie de moeite. Deze nieuwe dekkingbetaalt uit bij gebroken glas. Belangrijk: een mooie spiegel en tablets dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Doorzoek in de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor vrijwel alle type schades. Dit betekend ook: schade die voortkomt uit je eigen handelen. Natuurlijk betaalt de verzekeraar alleen als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • je zoontje schiet door de ruit bij de buren
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst wijn over het tapijt van de buur vrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering biedt nog meer dekking met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn alle eigendommen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn spullen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een tablet & drumstel. Waak voor oververzekering: wellicht heb je al een instrumentenverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Drachten

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schades van producten en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan een vlek op een meubel + kosten voor medicatie. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Goed om te weten: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen verzekeren een bedrag beginnend bij €1.200.000 tot wel €3.350.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering is al af te sluiten vanaf €3,45 per maand. Bekijk ook OHRA dekking.

Rechtsbijstandverzekering Drachten
De polis rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische aanvaringen. Bijvoorbeeld bij geschil met de werkgever of conflict over aankoop auto. In dat geval is het erg fijn wanneer je support krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er zijn grofweg 4 mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een keukenhandel)
 • Inkomen & Werk (bijv. tuchtzaken)
 • Wonen (bijv. conflict met verhuurder)
 • Module verkeer (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van de verzekeraars zijn zeer wisselend (beginnend bij €30,00 tot en met €37,05 p/maand in mei 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van de modules, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Drachten vergelijken? Vind de goedkoopste pakketverzekering