Woonverzekering Dordrecht Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €6,60 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelf, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het prettig dat alles goed verzekerd is. Met behulp van de verzekeringsvergelijker vind je de beste woonverzekering voor inwoners van Dordrecht. Jouw woonverzekering is een combinatie van een inboedel + opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Woon je in een huurhuis? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Vergelijk hier online alle bekende maatschappijen waaronder Aon Direct en Klaverblad die schade door o.a. water, vandalisme, brand, storm verzekeren.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Dordrecht mei 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld brand, water, diefstal, vandalisme, inbraak. Dit kan bijv. gaan om gestolen sieraden. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Kostbaarheden die vastgenageld zitten aan je woning behoren tot de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens hebben ‘m wel afgesloten. Iedereen gaat voorzichtig om met zaken als zonwering en strijkbout? We onderscheiden 3 type polissen de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Dordrecht? Start meteen met direct de verzekeringsvergelijker. In de regel doet men dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen nemen een voordelig verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een totale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In jouw verzekeringspakket tref je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker neemt men hierbij ook ongevallenverzekering, autoverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering. Aanbieders als Allianz + Nederlanden van Nu werken met zulke pakket verzekeringen. Check ook: De Wilgen verzekeringspakket.

Goedkoop

Extra pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Online schade melden

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-dordrecht


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Dordrecht? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade als gevolg van brand, storm, water, diefstal. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een vakantiewoning zijn verzekerd. Op basis daarvan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheekaanbieders willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als storm en rook. Via een allrisk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een oververhitte frituurpan? Brand in huis is altijd een risico. De kosten zijn al snel erg hoog. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. doorbranden van apparatuur. Brandschade aan roerende zaken verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Dordrecht kan ook jou overkomen. De Flippermethode of de babbeltruc, er zijn allerlei opties. Schade n.a.v. inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: braakschade aan alle onroerende zaken wordt afgehandeld middels de opstal, en ontvreemde eigendommen gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een hoosbui of Een defecte vaatwasmachine. Je kunt last krijgen van een kapotte vriezer. In veel gevallen wordt deze schade gedekt via de inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden en bekijk wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Heel soms ondervinden we een serieuze storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn een flinke schade. Denk maar aan scheuren in de muur. Veelal gaat het om schade aan het dak of muren, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt geldt er vaak een hoger eigen risico tot wel €375.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Dordrecht
Moeiteloos een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw eisen? Hierna bekijk je een handig stappenplan. Verzeker direct jouw woning in Dordrecht zonder problemen online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als de all risk verzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor appartement). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle verzekeringen die matchen met jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Dordrecht

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Adviezen: je kunt jouw woonverzekering in Dordrecht complementeren met verschillende nuttige aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop tref jij bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Blankenham afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een extra glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is dan aan te raden. Deze unieke verzekering is er om de gevallen van schade aan ramen (glas). Advies: een mooie spiegel en iPads zijn meestal niet afgedekt. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Vanzelfsprekend betaalt de verzekeraar alleen als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst rode wijn over een meubel van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een handige buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen als je thuis bent afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Zuid-Holland). We spreken hier van attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Denk aan een spiegelreflexcamera & een kinderwagen. Let op oververzekering: wellicht beschik je al over een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Dordrecht

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de kosten van schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan eigendommen en schade aan personen. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte vaas en ziekenhuiskosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is 100% vrijblijvend, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze producten vergoeden bedragen beginnend bij €1.050.000 tot €4.650.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €2,50 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Nederlanden van Nu dekking.

Rechtsbijstandverzekering Dordrecht
De verzekering rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische aanvaringen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met de gemeente of bij een slecht uitgevoerde verbouwing. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je support krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit meerdere opties.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Werk & Inkomen (bijv. bijstandsuitkering)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. bouw- en verbouwgeschillen)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict met een automobilist)

De premies per maand zijn zeer wisselend (startend vanaf €28,25 tot wel €25,10 p/maand in mei 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in de grootte van het pakket, het verzekerde bedrag, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Dordrecht voor jou? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering