Woonverzekering Dokkum Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €8,55 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het wel zo fijn dat alles goed verzekerd is. Aan de hand van deze pagina achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Dokkum. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal- en een inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Woon je in een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Check en vergelijk hier alle bekende bedrijven zoals bijvoorbeeld Generali en Klaverblad die schade veroorzaakt door inbraak, storm, bliksem, brand (grotendeels) verzekeren.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Dokkum mei 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Wat voor schade? Nou o.a. inbraak, diefstal, storm, brand, water. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan een vloerkleed. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle zaken die “los” staan in jouw woning. Spullen die vastzitten aan je huis behoren tot de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter veel huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als televisie of jacks? In de regel kan je kiezen uit 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Dokkum? Begin direct met meteen de woonverzekeringstool. In veel gevallen doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Hollanders combineren de polissen en gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In een dergelijk verzekeringspakket vind je doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens zijn er mogelijkheden voor rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Aanbieders als De Goudse of SNS bieden de optie tot dergelijke pakket verzekeringen. Check ook: De Pol verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-dokkum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Dongeradeel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hierbij hoort een goede verzekering. Een opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als schuur zijn inbegrepen. Hierdoor wordt je financieel ondersteund als er iets gebeurt. Alle grote hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door windstormen (vanaf windracht 7) en diefstal. In het geval van een all-risk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een defect apparaat of gaslekken? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kostenposten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. schade door ontploffing. Schade als gevolg van brand aan spullen in huis worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Dokkum kan zomaar gebeuren. De Flippermethode of sloten hacken, dieven zijn zeer vindingrijk. De opgelopen schade vanwege diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning regel je via de opstal, en ontvreemde zaken handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een kapotte wasmachine of een lek waterbed. Typische schade is onbruikbare apparatuur. Doorgaans wordt dit afgedekt via de opstal- of inboedelverzekering. Open de polisvoorwaarden en achterhaal welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Af en toe ondergaan wij een hevige storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het kan resulteren in behoorlijke kostenposten. Bijvoorbeeld door een lek dag. Doorgaans resulteert het in schade aan het huis zelf, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €630.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Dokkum
Moeiteloos een goede woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw huis en wensen? Onderstaand stuit je op enkele handige tips. Verzeker meteen jouw huis in Dokkum eenvoudig online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer eventueel aanvullende modules als de all risk verzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als 2-onder-1-kap). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Denk aan het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle polissen die matchen met jouw zoekopdracht. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Dokkum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat er nog wat mist. Tip: je kunt jouw woonverzekering in Dokkum completer maken met meerdere nuttige aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand spot jij handige tips (of klik door naar: woonverzekering Beverwijk afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen het overwegen waard. Deze extra zekerheid staat garant bij situaties van schade aan glas / ramen. Advies: zaken als een aquarium of tablets zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Lees de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze module verzekert bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dit betekend ook: schade die voortkomt uit je eigen handelen. Vanzelfsprekend wordt er alleen betaald als het hier een ongelukje betreft. Bijvoorbeeld:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit een kop koffie over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn jouw spullen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Je moet dan denken aan een filmcamera of gitaar. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls heb je al een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Dokkum

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Het kan gaan om materiële schade en letselschade. Voorbeelden zijn een vlek op een meubel of kosten van een ziekenhuis. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Tip: de aansprakelijkheidsverzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook als dit gebeurt door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze modules vergoeden bedragen vanaf €1.150.000 tot ruim €4.350.000. Vaak is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is al af te sluiten vanaf €3,80 per maand. Bekijk ook FBTO dekking.

Rechtsbijstandverzekering Dokkum
De module rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische aanvaringen. Bijvoorbeeld bij medische fout of geschil met de overheid over woonsituatie. Hierbij is het prettig dat je advies krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit grofweg 4 mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Inkomen (bijv. sociale wetgeving)
 • Woonconflicten (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Verkeer (bijv. afgenomen rijbewijs)

De premies verschillen nogal (beginnend bij €25,20 oplopend tot €37,90 per maand in mei 2024). De premie vindt zijn grondslag in de gekozen dekking, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Dokkum afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering