Woonverzekering Dedgum Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €5,75 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelfsprekend, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Via onze vergelijker achterhaal je de goedkoopste of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Dedgum. Het concept woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je eenvoudig in een klap jouw eigendommen en huis. Beschik je over een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Check en vergelijk hier alle grote bedrijven zoals bijvoorbeeld ANWB en Verzekeruzelf.nl die schade veroorzaakt door vandalisme, bliksem, brand, water afdekken.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Dedgum mei 2024

Middels de inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door brand, inbraak, vandalisme, diefstal, water. Je kunt dan denken aan een stukke TV. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die je kunt oppakken en meenemen. Kostbaarheden die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen vallen onder de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij hecht toch ook waarde aan zaken als vriezer of zonnepanelen? Er zijn in de basis een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Dedgum? Open à la minute’de woonverzekeringstool. Meestal doet men dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Nederlanders nemen een goedkoop verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en duidelijk. In het verzekeringspakket tref je doorgaans de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens is dit alles te combineren met autoverzekering, motorverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering. Aanbieders als Aegon + Polis Direct faciliteren eigen pakket verzekeringen. Ook interessant: Casteren verzekeringspakket.

Lage premie

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Online schade melden

Alle premies op 1 factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-dedgum


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Súdwest-Fryslân? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hierbij hoort een goede verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Ook overige onroerende onderdelen als de garage zijn gedekt. Mede hiervoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van schade. Veel van de hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Via een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als stormschade en omvallen van bomen. Dankzij een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een defect apparaat of gaslekken? Brand in de woning kan zomaar voorkomen. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Via een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. gevolgschade. Schade als gevolg van brand aan jouw inboedel kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een huisbraak in Dedgum kan zomaar gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of sloten hacken, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade n.a.v. een inbraak kan je beperken met een woonverzekering: schade na inbraak aan het huis en bijgebouwen wordt afgehandeld middels de opstal, en ontvreemde spullen regel je via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een flinke regenbui en een lekkende kraan. Het gevolg kan zijn een onbruikbare koelkast. Meestal worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Raadpleeg de actuele polisvoorwaarden en achterhaal wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Een enkele keer ondervinden we een flinke storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor een flinke schade. Bijvoorbeeld door een kapotte schutting. Doorgaans resulteert het in schade aan jouw woning, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een hoger eigen risico tot wel €635.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Dedgum
Vandaag nog een woonverzekering afsluiten die past bij jouw huis en wensen? Hieronder stuit je op een aantal stappen. Verzeker direct de woning in Dedgum gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer eventueel aanvullende modules als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(dit kan zijn woonboerderij). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die matchen met jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Dedgum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Advies: jij mag de woonverzekering in Dedgum complementeren met extra interessante aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder vind je bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Beerta afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een all-risk glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval vaak interessant. Deze additionele modulestaat garant bij situaties van schade aan glas / ramen. Tip: aquaria, spiegels en iPhones zijn meestal niet afgedekt. Is de verzekering voor een huurhuis? Lees je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor vrijwel alle type schades. Oftewel, ook schade die jezelf veroorzaakt. Vanzelfsprekend gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas rode wijn over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is uit te breiden met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen in je woning veilig voor schade en diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld een fotocamera en drumstel. Waak voor oververzekering: wellicht heb jij ook een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Dedgum

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over schade aan spullen en letselschade. Voorbeelden zijn krassen op de auto & het eigen risico van de andere partij. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Tip: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook die van bijvoorbeeld kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze verzekeringen bieden een verzekerd bedrag vanaf €1.100.000 tot zo’n €4.300.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is al af te sluiten vanaf €3,50 per maand. Bekijk ook De Goudse polis.

Rechtsbijstandverzekering Dedgum
De polis rechtsbijstand geeft hulp bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met het UWV & geluidsoverlast. In dat geval kan het prettig zijn dat iemand jou helpt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit meerdere opties.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een keukenhandel)
 • Inkomen & Werk (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
 • Woonconflicten (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Module verkeer (bijv. verhalen van schade)

De premies schommelen nogal (vanaf €24,75 tot €25,70 per maand in mei 2024). De premie wordt gebaseerd op de grootte van het pakket, het totaalbedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Dedgum afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering