Woonverzekering de Wijk Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €4,40 per maand

Wonen zonder stress? Natuurlijk, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als je iets vervelends overkomt, dan is het wel zo fijn dat alles goed verzekerd is. Dankzij deze pagina achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw huis in de Wijk. Zo’n woonverzekering is een combinatie van een inboedel en opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je moeiteloos in een klap jouw eigendommen en huis. Heb je een huurwoning? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk hier online alle grote aanbieders zoals Centraal Beheer en London Verzekeringen die schade door bijvoorbeeld inbraak, storm, vandalisme, water (grotendeels) verzekeren.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in de Wijk mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld door vandalisme, inbraak, diefstal, storm, water. Denk bijvoorbeeld aan gestolen sieraden. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle zaken die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Zaken die vastzitten aan je huis vallen onder de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter ruim 80% van de huishoudens hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals sieraden en centrifuge? Er zijn in de basis drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering de Wijk? Start meteen met meteen de vergelijkingstool. Meer en meer doe je dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel huishoudens geven de voorkeur aan een handig verzekeringspakket. Dan hebben we het over een speciale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en simpel af te sluiten. In een dergelijk verzekeringspakket zie je bijna altijd de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker is dit alles te combineren met brommerverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als Avéro Achmea + Unigarant hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Bekijk ook: Buurmalsen verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Één maandelijkse nota

Grip op de kosten

woonverzekering-de-wijk


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in De Wolden? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade als gevolg van brand, storm en inbraak. Let op: ook de onroerende goederen zoals een vakantiewoning zijn inbegrepen. Via deze verzekering kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Bijna alle hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Via een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij kosten n.a.v. windstormen (vanaf windracht 7) en roet. Bij een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een omgevallen lamp? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten zijn niet mals. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. roetschade. Brandschade aan jouw spullen verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in de Wijk is altijd een risico. Insluipen of hengelen via brievenbus, er zijn allerlei mogelijkheden. Jouw schade vanwege diefstal / inbraak dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis wordt afgehandeld via de opstalverzekering, en gestolen eigendommen regel je via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Omhoogkomend rioolwater en het stukvriezen van waterleidingbuizen. Typische schade is behang dat vervangen moet worden. Meestal worden dergelijke kosten verzekerd middels de inboedel- of opstalverzekering. Open de voorwaarden van de polis en ontdek in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Sporadisch hebben we in Nederland een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn ontbrekende dakpannen. Veelal heeft dat te maken met schade aan het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico tot wel €655.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in de Wijk
Wil jij een woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw eisen? Hierna stuit je op enkele handige tips. Verzeker à la minute jouw onderkomen in de Wijk moeiteloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende modules als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als grachtenpand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Dit kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle woonverzekeringen die in lijn zijn met jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in de Wijk

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Goed nieuws: je kunt jouw woonverzekering in de Wijk aanvullen met een aantal praktische aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop lees je praktische info (of bekijk woonverzekering Bedum afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een all-risk glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is voor zulke huizen vaak interessant. Deze mogelijke verzekering betaalt uit bij gebroken glas. Let op: spiegels en tablets dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in de meest recente overeenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle schades. Dit betekend ook: schades waar jij zelf schuldig aan bent. Natuurlijk betaalt de verzekeraar alleen als het om een ongeluk gaat. Denk aan:

 • je zoontje schiet door de ruit bij de buren
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit frisdrank over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis biedt nog meer dekking met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Drenthe). Het betreft hier spullen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een filmcamera en kleding. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk hebben jullie al een tablet verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in de Wijk

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je aan anderen toebrengt. Vaak onderscheidt men schade aan eigendommen en letselschade. Hierbij kan jij denken aan: besmeurde meubels en kosten voor medicatie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Let op: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules vergoeden bedragen vanaf €1.350.000 oplopend tot €3.750.000. In de regel betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €2,85 (per maand). Check ook ASR Verzekeringen polis.

Rechtsbijstandverzekering de Wijk
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische problemen. Dit is relevant bij o.a. studiefinanciering of conflict over verzekering. In dit soort gevallen kan het prettig zijn dat je advies krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit meerdere mogelijkheden.

 • Consument (bijv. conflict over adoptie)
 • Werk & Inkomen (bijv. tuchtzaken)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen enorm (vanaf €26,20 oplopend tot €31,05 per maand in mei 2024). De prijs wordt gebaseerd op de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering de Wijk online afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering