Woonverzekering De Tike Jouw woning en/of inboedel verzekeringen al voor €9,75 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het prettig dat je verzekerd bent. Door gebruik te maken van deze website vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van De Tike. Jouw woonverzekering is een pakket van een inboedel + opstalverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Woon je in een huurhuis? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Check en vergelijk hier alle populaire maatschappijen zoals Allsecur en ZLM die schade zoals storm, bliksem, brand, water verzekeren.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in De Tike juli 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld door storm, brand, water, inbraak, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. beschadigingen aan het interieur. Met inboedel bedoelen we alle zaken die je kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die echt vast aan jouw woning zitten lopen via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar de meeste gezinnen hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als kamerplanten en salontafel? Er zijn in de basis drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering De Tike? Gebruik hiervoor meteen de verzekeringsvergelijker. Meestal doet men dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket vind je meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Steeds vaker is dit alles te combineren met autoverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, reisverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals ANWB en Univé faciliteren soortgelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Burgh-Haamstede verzekeringspakket.

Laagste prijs

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Uitstekende online service

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-de-tike


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Smallingerland? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Jouw opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade voortkomend uit inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als de carport zijn inbegrepen. Op basis daarvan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bijna alle hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) ben je verzekerd voor schade als aanrijding of aanvaring of schade door regen. Meer zekerheid? Met een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of vlam in de pan? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. De kostenposten zijn al snel erg hoog. Middels een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld smeltschade. Schade aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning gaat via de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in De Tike kan ook bij jou thuis gebeuren. Openwrikken of hengelen via brievenbus, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt vanwege diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan de woningwordt afgehandeld via de opstal, en ontvreemde zaken gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekkende wasmachine en Een kapotte vaatwasmachine. Het gevolg kan zijn schade aan de vloer. Normaliter worden dergelijke kosten verzekerd door de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de actuele polisvoorwaarden en bekijk wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Zelden hebben we in Nederland een flinke storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Denk maar aan een kapotte regengoot. Vaak resulteert het in schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico tot wel €635.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in De Tike
Meteen een betaalbare woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw huis en wensen? Hier bekijk je enkele handige tips. Verzeker à la minute jouw woning in De Tike gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als villa). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Denk aan Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle woonverzekeringen die matchen met jouw wensen. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in De Tike

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat er nog wat mist. Onze adviseur: jij mag de woonverzekering in De Tike complementeren met additionele praktische aanvullende modules. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hieronder check je handige tips (of klik door naar: woonverzekering Basse afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een speciale glasverzekering is dan de moeite. Deze unieke modulestaat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Vergeet niet: een mooie spiegel en iPads dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Lees het ondertekende contract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Wel geldt dit alleen als het daadwerkelijk een ongelukje was. Denk aan:

 • jouw kind fietst tegen een auto aan
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je complementeren met de buitenhuisdekking. Via deze module zijn je aankopen niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Het gaat hier om eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld een tablet en sportuitrusting. Let op oververzekering: mogelijk heb je al een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in De Tike

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Vaak onderscheidt men materiële schade en letselschade. Denk dan aan een vlek in de vloer of geneeskundige zorg. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Let op: de aansprakelijkheid dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze modules bieden een dekking vanaf zo’n €1.550.000 oplopend tot €3.150.000. Vaak hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n verzekering heb je al vanaf €3,50 (per maand). Check ook Aegon polis.

Rechtsbijstandverzekering De Tike
De rechtsbijstand geeft hulp bij uiteenlopende geschillen. Denk aan schade die iemand bij jou veroorzaakt & bij een slecht uitgevoerde verbouwing. Dan is het erg fijn wanneer je support krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit meerdere pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Inkomen & Werk (bijv. problemen op het werk)
 • Woon-module (bijv. geluidsoverlast)
 • Module verkeer (bijv. conflict over aankoop auto)

De maandelijkse premies variëren significant (vanaf circa €37,90 oplopend tot €25,50 per maand in juli 2024). De premie komt tot stand door het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering De Tike online afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?