Woonverzekering Damwoude Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €5,05 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Damwoude. De woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Geen koopwoning maar een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle grote bedrijven als Bovag en Zelf die schade als gevolg van bliksem, water, brand, storm vergoeden.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Damwoude mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Voorbeelden zijn schade door onder andere inbraak, brand, diefstal, storm, water. Dit kan bijv. gaan om schade aan keukenapparatuur. De definitie van inboedel is alle bezittingen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Kostbaarheden die je niet zomaar kunt meenemen verzeker je via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals mixer en schoonmaakartikelen? Er zijn in de basis 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Damwoude? Open direct onze vergelijker! Vaak doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. We spreken ook over een speciale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en transparant. In een dergelijk verzekeringspakket tref je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Soms zijn er mogelijkheden voor motorverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Delta Lloyd + Unigarant hanteren eigen pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Broekhuizen verzekeringspakket.

Lage premie

Extra pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Alles in 1 automatische incasso

Grip op de kosten

woonverzekering-damwoude


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Dantumadiel? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Jouw woning verdient een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm, water, diefstal. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw schuur zijn inbegrepen. Via deze verzekering kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er iets gebeurt. Bekende hypotheken verplichten deze polis. Aan de hand van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kosten n.a.v. hagelschade en rook. Meer zekerheid? Met een allrisk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kaarsen laten branden of keukenbrand? Brand kan ook jou gebeuren. De kosten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Brandschade aan roerende zaken verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een diefstal in Damwoude is altijd een risico. De Bulgaarse methode of een cilinder uittrekken, je kunt het zo gek niet bedenken. De kostenpost ten gevolge van diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade na inbraak aan het huis loopt via de opstal, en gestolen spullen handel je af via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een lekkende wasmachine en een lekkende kraan. Het gevolg kan zijn kapotte apparatuur. Normaliter worden de kosten betaald via de woonverzekering (opstal of inboedel). Download de laatste polisvoorwaarden en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Zo nu en dan ondergaan wij een serieuze storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor een flinke schade. Bijvoorbeeld door scheuren in het metselwerk. In veel gevallen betreft het schade aan de buitenkant van het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een hoger eigen risico oplopend tot €445.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Damwoude
Wil jij een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Hierna ontdek je een aantal stappen. Verzeker vandaag nog het huis in Damwoude gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende dekkingen als rechtsbijstandverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(keuze uit opties als twee-onder-een-kapwoning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die passen bij jouw wensen. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Damwoude

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Damwoude complementeren met een aantal belangrijke aanvullende polissen. Je kunt denken aan: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Onderstaand spot je praktische info (of bekijk woonverzekering Baard afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is in dat geval het overwegen waard. Deze extra verzekering is er in het geval je van schade aan de glazen. Opmerking: aquaria, spiegels en mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Check in je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis dekt vrijwel alle type schades. Dus ook schades van eigen hand. Tevens gaat dit alleen op als het om een ongeluk gaat. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Een notebook laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst bier over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen als je thuis bent afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier spullen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Je moet dan denken aan een navigatieapparaat en jouw golfspullen. Pas op voor oververzekeren: mogelijkerwijs hebben jullie al een instrumentenverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Damwoude

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je kosten van schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en schade aan personen. Voorbeelden zijn een kapotte tablet en kosten van een ziekenhuis. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Let op: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld kinderen, logés en huisdieren. Je bent er niet toe verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Polissen staan jou bij van €950.000 oplopend tot €2.750.000. Bij veel aanbieders geldt er geen eigen risico. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €2,70 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: De Goudse pakket.

Rechtsbijstandverzekering Damwoude
De polis rechtsbijstand biedt hulp en advies bij problemen op juridisch gebied. Dit is relevant bij o.a. conflict met het UWV & schade of letsel in verkeer. Dan is het prettig dat iemand jou helpt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn verschillende opties.

 • Consument & wonen (bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict over jouw functie)
 • Wonen (bijv. bouw- en verbouwgeschillen)
 • Verkeersconflicten (bijv. verhalen van schade)

De premies per maand fluctueren behoorlijk (vanaf circa €37,25 oplopend tot €24,00 p/maand in mei 2024). Deze prijs komt tot stand door de modules, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Damwoude op maat? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering