Woonverzekering Cuijk Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €6,20 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Natuurlijk, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Door gebruik te maken van de verzekeringsvergelijker achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor bewoners van Cuijk. De woonverzekering is een term voor een inboedel en opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw huis, maar ook de spullen in huis. Beschik je over een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Check en vergelijk hier alle populaire bedrijven als HEMA en Turien en Co die schade door bijvoorbeeld vandalisme, water, inbraak, brand afdekken.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Cuijk mei 2024

Dankzij een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Schade die wordt gedekt is o.a. water, vandalisme, inbraak, storm, brand. Je moet dan denken aan bijv. een defecte wasmachine. De definitie van inboedel is alle eigendommen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Eigendommen die die daadwerkelijk “vast” zitten vallen onder de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar veel mensen hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan spullen als muziekinstrumenten en geyser/boiler? Op dit gebied zijn er 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Cuijk? Open meteen de woonverzekeringstool. Vaak doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Nederlanders gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en overzichtelijk. In jouw verzekeringspakket tref je vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker neemt men hierbij ook motorverzekering, autoverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeringsbedrijven als Centraal Beheer of Reaal verkopen deze pakket verzekeringen. Ook interessant: Breskens verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Uitstekende online service

Eén factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-cuijk


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Cuijk? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand en storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een schuurtje zijn inclusief. Mede hiervoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheek-leveranciers verplichten deze polis. Aan de hand van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij schade als windstormen (vanaf windracht 7) en schroeischade. Bij een allrisk opstalverzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kaarsen laten branden of een fout in het elektriciteitsnet? Brand in de woning kan iedereen overkomen. Dergelijke kosten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Schade van jouw spullen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak / Diefstal

Een diefstal in Cuijk kan zomaar gebeuren. Openwrikken of openbreken van deur of raam, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt ten gevolge van een inbraak kan je beperken met een woonverzekering: schade na inbraak aan het huis en bijgebouwen gaat met de opstalverzekering, en ontvreemde eigendommen lopen via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Lekkage aan de dakgoot of een kapotte kit voeg. Typische schade is opbollend laminaat. Gewoonlijk worden dergelijke kosten vergoed via de inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de laatste polisvoorwaarden om te zien in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Sporadisch hebben we te maken met een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Bijvoorbeeld door kapotte dakpannen. Veelal gaat het om schade aan het dak of muren, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm geldt er vaak een hoger eigen risico tot circa €270.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Cuijk
Moeiteloos een geschikte woonverzekering afsluiten die past bij jouw eisen? Onderstaand vind je een handig stappenplan. Verzeker meteen jouw huis in Cuijk zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als vrijstaand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die passen bij jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Cuijk

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Tip: jij mag jouw woonverzekering in Cuijk nog persoonlijker maken met een paar interessante aanvullende polissen. Veel gekozen opties zijn: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop tref jij praktische adviezen (ook interessant: woonverzekering Augsbuurt afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel ramen? Een aanvullende glasdekking is in een dergelijke situatie geen gek idee. Deze unieke polis is er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: zaken als een aquarium of tablets zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Raadpleeg de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel geldt dit alleen als het hier een ongelukje betreft. Bijvoorbeeld:

 • Je stoot in een winkel iets om
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit een glas drinken over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis mag je aanvullen met een buitenhuisdekking. Via deze module zijn je bezittingen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent (ook buiten Noord-Brabant). Voorbeelden hiervan zijn kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een filmcamera + een muziekinstrument. Je bent al gauw oververzekerd: misschien heb je al een smartphone-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Cuijk

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schade aan spullen en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn kapotte apparatuur of kosten voor medicatie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Tip: deze verzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, variërend van €1.000.000 tot wel €2.650.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module heb je al vanaf €3,10 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Allsecur pakket.

Rechtsbijstandverzekering Cuijk
De polis rechtsbijstand geeft ondersteuning bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit is relevant bij o.a. conflict met een keukenhandel of conflict over pensioenuitkeringen. Daarbij is het erg fijn wanneer iemand jou bijstaat zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Jij hebt de keuze uit grofweg 4 modules.

 • Consument & wonen (bijv. conflict met de gemeente)
 • Werk & Inkomen (bijv. pensioenuitkering)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Module verkeer (bijv. geschil met een verzekeraar)

De premies van de verzekeraars variëren significant (vanaf zo’n €26,60 tot en met €34,10 p/maand in mei 2024). De premie vindt zijn grondslag in de grootte van het pakket, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Cuijk afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?