Woonverzekering Castricum Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €8,10 per maand

Wonen zonder stress? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van deze pagina vind je de goedkoopste of beste woonverzekering voor jouw woning in Castricum. Een woonverzekering is een pakket van een opstal en inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Geen koopwoning maar een huurwoning? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Bekijk en vergelijk hier alle grote verzekeraars zoals bijvoorbeeld Delta Lloyd en Lancyr die schade door o.a. vandalisme, inbraak, bliksem, water verzekeren.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Castricum mei 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld vandalisme, storm, inbraak, water, brand. Je moet dan denken aan bijv. schade aan computers. De definitie van inboedel is alle bezittingen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Zaken die vastzitten aan je huis verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Wie is er nu niet zuinig op eigendommen als videorecorder of bank? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Castricum? Open vandaag nog de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen combineren de polissen en gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In het verzekeringspakket zitten bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel zijn er mogelijkheden voor ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als Allsecur + Interpolis bieden de optie tot aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Bovensmilde verzekeringspakket.

Voordelig

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Duidelijkheid in maandkosten

Begrijpelijk

woonverzekering-castricum


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Castricum? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade die hun oorsprong vindt in water, storm, brand en andere oorzaken. Ook overige onroerende onderdelen als schuur zijn inbegrepen. Daardoor zorg je voor lagere kosten als er iets gebeurt. Veel hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Aan de hand van een (extra) uitgebreide dekking ben je gedekt tegen schadeposten als brand en omvallen van bomen. Meer zekerheid? Met een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of een oververhitte frituurpan? Brand kan iedereen overkomen. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering dek je het risico van o.a. smeltschade. Schade van spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak / Diefstal

Diefstal in Castricum kan ook jou gebeuren. Insluipen of sloten hacken, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt ten gevolge van diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan de woningregel je d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde zaken gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een defecte wasmachine of een kapot aquarium. Een mogelijke schadepost is een kapotte wasmachine. Doorgaans worden dergelijke kosten verzekerd door de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de voorwaarden van de polis en bekijk in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Af en toe hebben we te maken met een fikse storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Je kunt denken aan een lek dag. Meestal is het schade aan het huis zelf, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade werken verzekeraars met een hoog eigen risico die oploopt tot €290.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Castricum
Gemakkelijk een betaalbare woonverzekering afsluiten die past bij jouw ideaalplaatje? Hieronder bekijk je meer informatie. Verzeker meteen jouw woning in Castricum moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende mogelijkheden als glasverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijv. 2-onder-1-kap). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Dit kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Castricum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Castricum complementeren met een aantal belangrijke aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand check jij handige info (of bekijk woonverzekering Appingedam afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen de moeite. Deze nieuwe polis is er bij situaties van schade aan glas / ramen. Advies: aquaria, spiegels en iPhones worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert bijna alle schades. Dat houdt in ook schade die jezelf veroorzaakt. Natuurlijk geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Een notebook laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst rode wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is aan te vullen met een buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen thuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Noord-Holland). We spreken hier van attributen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan filmapparatuur en jouw golfspullen. Let op oververzekering: misschien heb je al een telefoonverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Castricum

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over schade aan eigendommen en schade aan iemands gezondheid. Voorbeelden zijn kapotte apparatuur + fysiotherapie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: de aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.050.000 tot €2.500.000. In de regel betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module heb je al vanaf €3,60 p/maand. Ga verder naar Reaal afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Castricum
De verzekering rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Denk aan conflict met een reisbureau & erfafscheidingen e.d.. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er zijn een aantal verschillende pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict over adoptie)
 • Werk & Inkomen (bijv. arbeidsconflicten)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict bij aankoop huis)
 • Verkeer (denk aan terugvorderen van schade)

De premies verschillen nogal (beginnend bij €32,00 tot €24,80 p/maand in mei 2024). De prijs hangt af van de grootte van het pakket, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Castricum voor jou? Vind de goedkoopste pakketverzekering