Woonverzekering Bussum Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €5,80 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw huis in Bussum. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel + opstalverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Heb je een huurwoning? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Check en vergelijk hier alle bekende partijen als Allianz en Independer die schade zoals bliksem, inbraak, vandalisme, water vergoeden.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Bussum april 2024

Op basis van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door inbraak, brand, storm, vandalisme, water. Handig bijvoorbeeld in het geval van een stukke televisie. Onder inboedel verstaan we alle zaken die je kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die vastzitten aan je huis lopen via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter de meeste Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als sieraden en Xbox? In de regel kan je kiezen uit een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Bussum? Start à la minute’de verzekeringsvergelijker. In de regel gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen kiezen voor een goedkoop verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In zo’n verzekeringspakket zie je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Soms neemt men hierbij ook autoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering. Aanbieders als Avéro Achmea en InShared faciliteren zulke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Borssele verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

woonverzekering-bussum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Bussum? Dan is dit je heel wat waard. Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm en inbraak. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als de garage zijn inbegrepen. Via deze verzekering kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheekverstrekkers verstrekken geen geld zonder deze polis. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kostenposten veroorzaakt door storm vanaf windkracht 7 of ontploffing. Meer zekerheid? Met een allrisk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of brandstichting? Brand in huis kan zomaar voorkomen. De kosten zijn niet mals. Door middel van een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blikseminslag. Schade aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Bussum is altijd een risico. De Roemeense methode of een cilinder uittrekken, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost vanwege diefstal kan je beperken met een woonverzekering: schade door inbraak aan alle onroerende zaken wordt afgehandeld middels de opstal, en gestolen bezittingen gaan via de inboedel.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een flinke regenbui en een lekkende leiding. Typische schade is hemelwater schade. Gewoonlijk worden dergelijke kosten vergoed via de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de polisvoorwaarden en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Zelden ondergaan wij een serieuze storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het kan resulteren in een flinke schade. Bijvoorbeeld door ontbrekende dakpannen. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert geldt er vaak een hoger eigen risico tot om en nabij de €395.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Bussum
Eenvoudig een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw eisen? Op deze pagina bekijk je een aantal stappen. Verzeker jouw de woning in Bussum gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer optioneel aanvullende dekkingen als rechtsbijstand
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor appartement). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Dit kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle mogelijkheden die rijmen met jouw zoekopdracht. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Bussum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Tip: men mag deze woonverzekering in Bussum uitbreiden met meerdere praktische aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Onderstaand doorzoek jij bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Ankeveen afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is voor huizen als dezede moeite. Deze extra modulestaat je bij bij gebroken glas. Vergeet niet: zaken als een aquarium of tablets zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Doorzoek in de huurvoorwaarden of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Wel is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een telefoon laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas drinken over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn je bezittingen niet alleen binnenhuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Noord-Holland). Het gaat hier om spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan een fotocamera of een verrekijker. Waak voor oververzekering: mogelijkerwijs bezit jij al een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Bussum

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Hierbij kan jij denken aan: een deuk in de auto + kosten op medisch gebied. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Tip: de aansprakelijkheid verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar het is wel aan te raden. Deze modules verzekeren een bedrag van €1.500.000 tot wel €4.200.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af vanaf €2,55 (per maand). Check ook Interpolis afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Bussum
Het product rechtsbijstand ondersteunt bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan schade die iemand bij jou veroorzaakt en conflict over wonen. Daarbij is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn enkele pakketten.

 • Consument (bijv. conflict met bedrijven)
 • Werk & Inkomen (bijv. reorganisatie)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. geschil met de buren)
 • Verkeer (denk aan verkeersongeluk)

De maandelijkse premies lopen sterk uiteen (vanaf zo’n €25,55 tot en met €32,40 per maand in april 2024). De premie bepalen verzekeraars op basis van de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Bussum voor jou? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering