Woonverzekering Bodegraven Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €5,95 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het prettig dat je een goede verzekering hebt. Met behulp van deze website stap je over naar de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Bodegraven. De woonverzekering is een pakket van een opstal en inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Heb je een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Bekijk en vergelijk hier alle erkende verzekeraars zoals bijvoorbeeld Bovag en ING die schade veroorzaakt door inbraak, vandalisme, water, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Bodegraven april 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld diefstal, brand, water, storm, inbraak. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan sieraden. Met de term inboedel omschrijven we alle zaken die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Bezittingen die aan het huis vastzitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Wie is er nu niet zuinig op inboedel zoals potten of koffers? We onderscheiden een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Bodegraven? Begin direct met à la minute’de woonverzekeringstool. Meestal doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer huishoudens combineren de polissen en gaan voor een handig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een speciale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In zo’n verzekeringspakket zie je vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel kan je dit combineren met ongevallenverzekering, autoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering. Bedrijven zoals Aegon of ZLM bieden de optie tot soortgelijke pakket verzekeringen. Check ook: Bellingwolde verzekeringspakket.

Voordelig

Hoge pakketkortingen

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

Alle premies op 1 factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-bodegraven


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Bodegraven-Reeuwijk? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade die hun oorsprong vindt in bijvoorbeeld brand en storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als schuur zijn afgedekt. Daardoor zorg je voor lagere kosten in het geval van schade. De meeste hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kostenposten veroorzaakt door hagelschade of omvallen van bomen. Via een all-risk polisis bijna alles verzekerd, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een smerige schoorsteen? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten hiervan zijn al snel erg hoog. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. roetschade. Brandschade aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een huisbraak in Bodegraven kan iedereen gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of Lock picking, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt vanwege inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: beschadigingen aan jouw huis handel je af via de opstal, en gestolen bezittingen worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Indirecte neerslag of een kapot aquarium. Je kunt last krijgen van schade aan de vloer. Doorgaans wordt dit afgedekt middels de woonverzekering (opstal of inboedel). Open de actuele polisvoorwaarden en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Sporadisch ondergaan wij een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn een flinke schade. Je kunt denken aan een gescheurde muur. Meestal is het schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt werken verzekeraars met een hoog eigen risico tot wel €425.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Bodegraven
Moeiteloos een geschikte woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Op deze pagina ontdek je een aantal stappen. Verzeker à la minute jouw onderkomen in Bodegraven gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als de all risk verzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het soort woning (bijvoorbeeld vrijstaand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die passen bij jouw wensen. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Bodegraven

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Onze adviseur: jij mag jouw woonverzekering in Bodegraven complementeren met extra praktische aanvullende modules. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hieronder tref jij praktische adviezen (ook interessant: woonverzekering Zweeloo afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is dan de moeite. Deze additionele dekkingstaat je bij bij gebroken glas. Goed om te weten: zaken als een aquarium of smartphones dien je meestal apart te verzekeren. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling dekt bijna alle denkbare schades. Dit betekend ook: schades waar jij zelf schuldig aan bent. Vanzelfsprekend gaat dit alleen op als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • Je stoot iemands notebook van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit frisdrank over het tapijt van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je nog completer maken met een speciale buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Zuid-Holland). Hierbij gaat het dan om kostbaarheden die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een filmcamera + drumstel. Pas op voor oververzekeren: misschien beschik je al over een smartphone-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Bodegraven

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan een gebroken ruit & ziekenhuisverblijf. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Goed om te weten: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Polissen staan jou bij van €1.100.000 oplopend tot €2.900.000. Bij veel aanbieders is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid sluit je af vanaf €3,70 (betaling per maand). Wellicht interessant: Turien en Co dekking.

Rechtsbijstandverzekering Bodegraven
De verzekering rechtsbijstand biedt support bij juridische problemen. Je moet dan denken aan studiefinanciering en geluidsoverlast. Hierbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Wij onderscheiden allerlei varianten.

 • Consumenten-module(bijv. erfrechtgeschillen)
 • Werk & Inkomen (bijv. bij ontslag)
 • Woonconflicten (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeer-module (bijv. conflict over reparatie auto)

De premies lopen sterk uiteen (vanaf zo’n €33,00 oplopend tot €35,35 per maand in april 2024). Het tarief hangt af van de grootte van het pakket, het te verzekeren bedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Bodegraven afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?