Woonverzekering Burgum Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €5,50 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van onze vergelijker stap je over naar de beste woonverzekering voor jouw woning in Burgum. Het concept woonverzekering is een pakket van een opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig met 1 polis zowel het huis als je spullen. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle landelijke bedrijven als BLG wonen en Independer die schade door bijvoorbeeld bliksem, brand, inbraak, vandalisme afdekken.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Burgum juni 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld brand, water, storm, inbraak, vandalisme. Denk bijvoorbeeld aan schade aan een vloerkleed. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle spullen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Zaken die die daadwerkelijk “vast” zitten dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar de meeste gezinnen beschikken wel over deze verzekering. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als levensmiddelen en scheerapparaat? In de regel kan je kiezen uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Burgum? Start meteen onze vergelijker! Meer en meer werkt dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens kiezen voor een populair verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In zo’n verzekeringspakket tref je meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel sluit je dit tezamen af met rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering, autoverzekering, motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals ANWB + Zelf zijn expert op het gebied van soortgelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Borne verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

Centrale klantenservice

Adequate afhandeling

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-burgum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Tytsjerksteradiel? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als tuinhuisje zijn verzekerd. Op die manier kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van schade. Bekende hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Via een uitgebreide dekking (of extra) ben je verzekerd voor schadeposten als schade door wateroverlast en vandalisme. In het geval van een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of brandstichting? Een kleine of grote brand kan iedereen overkomen. Dergelijke kosten zijn al snel erg hoog. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Schade van jouw eigendommen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Burgum kan ook bij jou thuis gebeuren. De takjesmethode of openbreken openslaande deur, het kan op zoveel manieren. Jouw schade n.a.v. diefstal / inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: beschadigingen aan alle onroerende zaken loopt middels de opstal, en gestolen eigendommen gaan via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Extreme regenval of een kapot aquarium. Het gevolg kan zijn een kapotte koelkast. In de regel worden de kosten betaald met jouw woonverzekering (opstal of inboedel). Bestudeer de actuele polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Soms hebben we te maken met een serieuze storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het gevolg kan zijn een flinke schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn kapotte ruiten. In veel gevallen betreft het schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een verhoogd eigen risico oplopend tot €355.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Burgum
Wil jij een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw huis en wensen? Onderstaand vind je een aantal stappen. Verzeker direct de woning in Burgum zonder problemen online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer eventueel aanvullende dekkingen als rechtsbijstand
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijv. vrijstaand). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Denk aan het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw filters. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Burgum

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het kan zijn dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Handig: jij mag de woonverzekering in Burgum complementeren met een aantal handige aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Onderstaand doorzoek je aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Angeren afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een speciale glasverzekering is voor zulke huizen vaak interessant. Deze unieke zekerheid staat je bij bij gebroken glas. Advies: aquaria, spiegels en smartphones zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze polis betaalt uit bij bijna alle denkbare schades. Dat geldt dus ook bij schades van eigen hand. Tevens is dit alleen van toepassing als het om een ongeluk gaat. Bijvoorbeeld:

 • je zoontje schiet door de ruit bij de buren
 • De hond maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit een glas drinken over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering mag je aanvullen met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen thuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). We spreken hier van bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Bijvoorbeeld een tablet of sportuitrusting. Je bent al gauw oververzekerd: misschien beschik je al over een instrumentenverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Burgum

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. We hebben het hier vaak over materiële schade en persoonlijk letsel. Voorbeelden zijn een deuk in de auto & medische kosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Let op: deze polis betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook schade aangericht door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, van €1.150.000 tot ruim €4.700.000. Vaak is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €4,05 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Independer afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Burgum
De polis rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. conflict met de gemeente & als je iets overkomt in het verkeer. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat je advies krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit enkele opties.

 • Consumentenzaken (bijv. aankopen die niet geleverd zijn)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. sociale wetgeving)
 • Woon-module (bijv. geluidsoverlast)
 • Verkeersconflicten (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies verschillen enorm (vanaf circa €37,60 tot €35,15 per maand in juni 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het te verzekeren bedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Burgum online afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering