Woonverzekering Brunssum Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €5,10 per maand

Wonen zonder stress? Het is logisch, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Via deze pagina tref je de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Brunssum. Het concept woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle bekende maatschappijen als bijv. ASR Verzekeringen en Interpolis die schade door o.a. brand, inbraak, water, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Brunssum juli 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door inbraak, diefstal, storm, vandalisme, brand. Je moet dan denken aan bijv. een kapotte wasmachine. De definitie van inboedel is alle spullen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Bezittingen die vastzitten aan je huis lopen via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter ruim 80% van de huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als wandversiering of sportuitrusting? Op dit gebied zijn er drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Brunssum? Gebruik hiervoor meteen de verzekeringsvergelijker. In de regel gaat dit hand in hand, tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer consumenten nemen een overzichtelijk verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en een maandelijkse factuur. In zo’n verzekeringspakket zie je doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens zijn er mogelijkheden voor motorverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeraars als BLG wonen + OHRA hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Check ook: Bocholtz verzekeringspakket.

Goedkoop

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Alles in 1 automatische incasso

Grip op de kosten

woonverzekering-brunssum


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Brunssum? Dan is dit je heel wat waard. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Jouw opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade voortkomend uit brand, storm en inbraak. Ook overige onroerende onderdelen als een 2e woning zijn inclusief. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Bijna alle hypotheek-leveranciers verstrekken geen geld zonder deze polis. Aan de hand van een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kostenposten veroorzaakt door storm of plundering. Dankzij een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Kortsluiting of een defecte magnetron? Brand in de woning kan zomaar voorkomen. De kostenposten lopen al snel hoog op. Door middel van een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schade door ontploffing. Brandschade aan jouw inboedel lopen via de inboedelverzekering. Schade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Diefstal in Brunssum is altijd een risico. De afbreekmethode of openbreken openslaande deur, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt vanwege inbraak dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan de woninghandel je af via de opstalverzekering, en ontvreemde bezittingen handel je af via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekkende wasmachine / Een lekkende vaatwasser. Typische schade is schade aan het dak. Normaliter worden de kosten betaald met jouw woonverzekering (inboedel of opstal). Download de polisvoorwaarden om te zien in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Een enkele keer ondergaan wij een hevige storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade rondom het huis. Bijvoorbeeld door een kapotte schoorsteen. Meestal heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico tot circa €525.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Brunssum
Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten die matcht met jouw huis en wensen? Onderstaand vind je bruikbare info. Verzeker direct de woning in Brunssum gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies optioneel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor woonboerderij). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Borg certificaat.
 9. Je checkt meteen alle verzekeringen die aansluiten op jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Brunssum

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Advies: men mag deze woonverzekering in Brunssum nog persoonlijker maken met een aantal belangrijke aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hierna vind je handige info (of bekijk woonverzekering America afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is de glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is voor huizen als dezegeen gek idee. Deze mogelijke dekkingverzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: een mooie spiegel en tablets zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Lees de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze module betaalt uit bij bijna alle denkbare schades. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Wel is dit alleen zo als het niet expres gebeurt. Denk aan:

 • Een smartphone laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas cola over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je uitbreiden met een buitenhuisdekking. Via deze module zijn alle eigendommen niet alleen in je woning veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Limburg). Het betreft hier kostbaarheden die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een smartphone en een kinderwagen. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk heb je al een ipad-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Brunssum

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Dit betreft schade aan spullen en schade aan personen. Onder andere een onbruikbare bank + kosten van een ziekenhuis. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules staan jou bij vanaf zo’n €1.000.000 oplopend tot €2.600.000. Meestal betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af vanaf €3,60 per maand. Bekijk ook ANWB afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Brunssum
Het product rechtsbijstand biedt juridische hulp bij uiteenlopende geschillen. Denk aan bijstandsuitkering of schade of letsel in verkeer. In dat geval is het erg fijn wanneer iemand jou helpt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er bestaan een aantal verschillende opties.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict over adoptie)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict over jouw functie)
 • Woonconflicten (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
 • Verkeer-module (bijv. conflict met een schadehersteller)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis fluctueren behoorlijk (startend vanaf €31,40 tot en met €34,10 per maand in juli 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Brunssum online afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering