Woonverzekering Breda Opstal- en inboedelverzekering, al voor €6,05 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelfsprekend, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Met behulp van onze vergelijker ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor bewoners van Breda. Zo’n woonverzekering is een term voor een inboedel + opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle bekende bedrijven zoals bijvoorbeeld De Goudse en Turien en Co die schade door bijvoorbeeld vandalisme, storm, bliksem, water dekken.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Breda mei 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Voorbeelden zijn schade door bijv. vandalisme, brand, storm, water, inbraak. Je moet dan denken aan bijv. een stukke TV. Met de term inboedel omschrijven we alle eigendommen die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Spullen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen dek je af met een opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als pc of linnen- en beddengoed? Er zijn in de basis 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wil jij een goede inboedelverzekering Breda? Begin direct met meteen de woonverzekeringstool. In de regel doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens nemen een voordelig verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en overzichtelijk. In jouw verzekeringspakket vind je doorgaans de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker zijn er mogelijkheden voor brommerverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Aanbieders als EAG Assuradeuren en OHRA zijn expert op het gebied van aantrekkelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Beusichem verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Korte lijnen met service

Adequate afhandeling

Alle premies op 1 factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-breda


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Breda? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door o.a. brand, inbraak of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als schuurtjes zijn afgedekt. Met zo’n polis kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er iets gebeurt. De meeste hypotheken willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Met behulp van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij schade als aanrijding of aanvaring of schroeischade. Bij een all-risk polisis bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een verkeerd aangesloten apparaat of een schoorsteenbrand? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Brandschade aan jouw inboedel verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een huisbraak in Breda kan ook jou overkomen. De takjesmethode of sloten hacken, er zijn allerlei mogelijkheden. De schade die je oploopt door een inbraak kan je beperken met een woonverzekering: schade aan de woninggaat met de opstalverzekering, en ontvreemde eigendommen worden betaald via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Omhoogkomend rioolwater of gesprongen leidingen. Je kunt dan denken aan schade als een kapotte wasmachine. Normaliter worden dergelijke kosten vergoed met jouw inboedel- of opstalverzekering. Bestudeer de condities van de polis om te zien wat er inbegrepen is.


Stormschade

Maar zelden hebben we te maken met een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met aanzienlijke schade. Bijvoorbeeld door een kapotte regengoot. Meestal heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt geldt er vaak een verhoogd eigen risico tot circa €480.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Breda
Eenvoudig een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw situatie? Hieronder ontdek je enkele handige tips. Verzeker meteen jouw huis in Breda eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Kies het type woning (bijvoorbeeld flat). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle polissen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Breda

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Advies: je kunt de woonverzekering in Breda uitbreiden met enkele interessante aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hierna check je aanvullende tips (of klik door naar: woonverzekering Acquoy afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is voor zulke huizen het overwegen waard. Deze nieuwe polis verzekert bij situaties van schade aan glas / ramen. Belangrijk: zaken als een aquarium of iPhones zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Raadpleeg de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je de all-risk woonverzekering. Deze verzekering betaalt uit bij bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schades van eigen hand. Tevens is dit alleen zo als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot iemands laptop van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas drinken over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is uit te breiden met de buitenhuisdekking. Zo zijn de kostbaarheden niet alleen in huis veilig voor schade en diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Noord-Brabant). Voorbeelden hiervan zijn bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om een iPad en een rollator. Pas op voor oververzekeren: mogelijk hebben jullie al een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Breda

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan eigendommen en schade aan iemands gezondheid. Je kunt denken aan een deuk in de auto + geneeskundige zorg. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Deze modules vergoeden bedragen beginnend bij €1.150.000 oplopend tot €4.850.000. Vaak hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €3,00 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: FBTO.

Rechtsbijstandverzekering Breda
Het product rechtsbijstand geeft ondersteuning bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan conflict over arbeidsvoorwaarden of geschil met de overheid over woonsituatie. Daarbij is het prettig dat je support krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Wij onderscheiden grofweg 4 opties.

 • Consument (bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Woonconflicten (bijv. geluidsoverlast)
 • Verkeer (denk aan schade of letsel in verkeer)

De premies per maand lopen sterk uiteen (vanaf circa €28,55 tot wel €27,95 per maand in mei 2024). Het tarief wordt gebaseerd op de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Breda op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering