Woonverzekering Blokzijl Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €9,30 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Natuurlijk, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker vind je de beste woonverzekering voor jouw huis in Blokzijl. De woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel + opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Heb je een huurwoning? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Vergelijk hier alle landelijke verzekeraars als ASR Verzekeringen en Interpolis die schade door o.a. bliksem, inbraak, brand, water vergoeden.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Blokzijl juli 2024

Dankzij een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld vandalisme, brand, inbraak, diefstal, water. Dit kan bijv. gaan om een beschadigde vloer. Met inboedel bedoelen we alle spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan eigendommen als zonwering en jacks? Er zijn in de basis drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Blokzijl? Start meteen de verzekeringsvergelijker. Meestal doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel huishoudens gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een speciale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In een verzekeringspakket zie je regelmatig de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Steeds vaker neemt men hierbij ook ongevallenverzekering, motorverzekering, reisverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals ANWB en InShared werken met soortgelijke pakket verzekeringen. Check ook: Beilen verzekeringspakket.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-blokzijl


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Steenwijkerland? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw eigen huis tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen zijn inclusief. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan in het geval van schade. De meeste hypotheekverstrekkers verstrekken geen geld zonder deze polis. Door middel van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij kostenposten veroorzaakt door stormschade of poging tot inbraak. Via een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een verkeerd aangesloten apparaat of spelen met vuur? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kostenposten zijn vaak enorm. Door middel van een brandverzekering dek je het risico van o.a. smeltschade. Brandschade aan jouw spullen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Blokzijl kan ook jou overkomen. Gaatjes boren of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost naar aanleiding van een inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan jouw woning handel je af d.m.v. de opstalpolis, en gestolen eigendommen lopen via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een flinke regenbui of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Het gevolg kan zijn defecte apparatuur. Normaliter worden de kosten betaald d.m.v. de opstal- of inboedelverzekering. Bestudeer de actuele polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Een enkele keer hebben we te maken met een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. De consequentie kan zijn schade aan jouw huis. Denk maar aan beschadigde gevel. Doorgaans betreft het schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een behoorlijk eigen risico tot circa €525.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Blokzijl
Snel een goede woonverzekering afsluiten die past bij jouw situatie? Hieronder stuit je op een aantal stappen. Verzeker à la minute jouw onderkomen in Blokzijl zonder problemen online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende modules als de all risk verzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Markeer jouw type woning (bijvoorbeeld flat). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die rijmen met jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Blokzijl

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Tip: men mag deze woonverzekering in Blokzijl aanvullen met additionele praktische aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Verderop bekijk jij praktische informatie (of ga verder naar woonverzekering Zwartemeer afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een goede glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een speciale glasverzekering is voor zulke huizen de moeite. Deze nieuwe modulestaat garant bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: spiegels, aquaria of tablets worden niet meegenomen. Beschik je over een huurwoning? Check in het ondertekende contract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze aanvulling is er voor vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs wordt er alleen betaald als iets per ongeluk gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • je zoontje schiet door de ruit bij de buren
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met een handige buitenhuisdekking. Zodoende zijn alle eigendommen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Overijssel). Het gaat hier om attributen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een smartphone + viool. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: wellicht heb je al een telefoonverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Blokzijl

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft schades van producten en persoonlijk letsel. Onder andere kapotte apparatuur & ziekenvervoer. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Let op: de aansprakelijkheid keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door kinderen, logés en huisdieren. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules verzekeren een bedrag beginnend bij €1.350.000 tot zo’n €4.950.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module heb je al vanaf €3,50 (betaling per maand). Wellicht interessant: Reaal dekking.

Rechtsbijstandverzekering Blokzijl
De verzekering rechtsbijstand biedt juridische hulp bij uiteenlopende geschillen. Denk aan bijstandsuitkering en conflict over wonen. In dit soort gevallen kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit enkele modules.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict over adoptie)
 • Inkomen (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
 • Woon-module (bijv. conflict met makelaar)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict over aankoop auto)

De premies schommelen nogal (vanaf zo’n €27,70 tot €36,70 p/maand in juli 2024). De prijs wordt gebaseerd op de grootte van het pakket, het te verzekeren bedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Blokzijl afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?