Woonverzekering Bitgum Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €3,80 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Met behulp van onze vergelijker tref je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw huis in Bitgum. Zo’n woonverzekering is een samenvoeging van een opstal + inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Check en vergelijk hier alle grote aanbieders waaronder Avéro Achmea en OHRA die schade door bijvoorbeeld storm, bliksem, water, brand vergoeden.

 • Alle erkende aanbieders
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Bitgum juni 2024

Middels de inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Je bent gedekt tegen schade door o.a. brand, water, diefstal, inbraak, storm. Je kunt dan denken aan een kapotte televisie. Onder inboedel verstaan we alle spullen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Eigendommen die echt vast aan jouw woning zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als serviesgoed of haarföhn? Er zijn in de basis drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Bitgum? Open meteen de woonverzekeringstool. In de regel gaat dit hand in hand, samen met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In zo’n verzekeringspakket zitten meestal de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel neemt men hierbij ook huisdierenverzekering, gezinsongevallenverzekering, rechtsbijstand, doorlopende annuleringsverzekering. Aanbieders als Bruns ten Brink + Verzekeruzelf.nl zijn expert op het gebied van dergelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Bavel verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-bitgum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Menameradiel? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Hierbij hoort een goede verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade voortkomend uit brand, storm en inbraak. Let op: ook de onroerende goederen zoals de garage zijn gedekt. Mede hiervoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. De meeste hypotheekverstrekkers verplichten deze polis. Met behulp van een extra uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij schade als hagelschade en vandalisme. Meer zekerheid? Met een allrisk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een verkeerd aangesloten apparaat of een kapotte koelkast? Een kleine of grote brand kan iedereen overkomen. De kosten voor herstel lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. roetschade. Brandschade aan spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een huisbraak in Bitgum is altijd een risico. De afbreekmethode of hengelen, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost door inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade door inbraak aan jouw huis gaat middels de opstal, en ontvreemde zaken lopen via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Hevige regenval of een gesprongen waterleiding. Een mogelijke schadepost is kapotte apparatuur. Gewoonlijk wordt deze schade gedekt via de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de laatste polisvoorwaarden en check welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Incidenteel hebben we te maken met een hevige storm. De definitie van storm is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor aanzienlijke schade. Bijvoorbeeld door losse dakpannen. Doorgaans is het schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een verhoogd eigen risico oplopend tot €520.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Bitgum
Vandaag nog een goede woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Hierna stuit je op een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog jouw huis in Bitgum gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het soort woning (dit kan zijn appartement). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle woonverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Bitgum

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Goed om te weten: je kunt jouw woonverzekering in Bitgum uitbreiden met enkele interessante aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hierna spot jij handige specificaties (of check details over woonverzekering Zuidveld afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een all-risk glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie geen gek idee. Deze nieuwe moduleis er bij gebroken glas. Vergeet niet: een mooie spiegel en mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Lees de huurvoorwaarden of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan ga je voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor een breed scale aan schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Uiteraard is dit alleen zo als het om een ongeluk gaat. Denk aan:

 • Uw hond bijt in het been van de postbezorger
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas cola over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je complementeren met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn de kostbaarheden niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Je moet dan denken aan een laptop & kleding. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijk bezit jij al een instrumentenverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Bitgum

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft materiële schade en schade aan het lichaam. Hierbij kan jij denken aan: kapotte apparatuur + geneesmiddelen. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Polissen staan garant voor een flink bedrag, beginnend bij €1.400.000 oplopend tot €4.250.000. Vaak hoef je geen eigen risico te betalen. Deze module sluit je af vanaf €2,90 p/maand. Ga verder naar FBTO dekking.

Rechtsbijstandverzekering Bitgum
Het product rechtsbijstand ondersteunt bij uiteenlopende geschillen. Denk aan conflict over adoptie & verkeersongeluk. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer je support krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn verschillende varianten.

 • Consument (bijv. conflict met een webshop)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict over arbeidsvoorwaarden)
 • Wonen (bijv. conflict met aannemer)
 • Verkeer (bijv. conflict met een automobilist)

De premies per maand variëren significant (vanaf zo’n €36,30 tot €38,40 p/maand in juni 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Bitgum op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering