Woonverzekering Azewijn Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €4,55 per maand

Wonen zonder stress? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een goede verzekering hebt. Via deze website achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Azewijn. Zo’n woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal en inboedelverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw huis, maar ook de spullen in huis. Woon je in een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier online alle bekende partijen als bijv. Europeesche en Nederlanden van Nu die schade door bijvoorbeeld storm, water, bliksem, inbraak (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Azewijn februari 2024

Met een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Wat voor schade? Nou onder andere vandalisme, storm, water, inbraak, diefstal. Je moet dan denken aan bijv. schade aan je smartphone. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle zaken die je zonder iets te breken kunt meenemen. Zaken die aan het huis vastzitten lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als kamerplanten en keukentafel? Er zijn in de basis drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Azewijn? Gebruik hiervoor vandaag nog de verzekeringsvergelijker. In veel gevallen werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Nederlanders nemen een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een totale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en simpel af te sluiten. In een verzekeringspakket zitten doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens kan je dit combineren met reisverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering. Aanbieders als De Goudse en Turien en Co werken met zulke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Albergen verzekeringspakket.

Goedkoop

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Adequate afhandeling

1 maandelijkse rekening

Begrijpelijk

woonverzekering-azewijn


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Montferland? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade als gevolg van brand, storm en inbraak. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een vakantiewoning zijn gedekt. Hierdoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Veel van de hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een zogenaamde uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij schade als blikseminslag en brandblussing. Meer zekerheid? Met een all-risk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of brand in de schoorsteen? Brand in huis kan zomaar voorkomen. De kostenposten zijn niet mals. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Brandschade aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Azewijn kan iedereen gebeuren. De Bulgaarse methode of een cilinder afbreken, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade naar aanleiding van een inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis gaat met de opstalverzekering, en ontvreemde spullen gaan via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Omhoogkomend rioolwater of een kapot aquarium. Je kunt last krijgen van een vloer die hersteld moet worden. Normaliter worden dergelijke kosten vergoed middels de opstal- of inboedelverzekering. Check jouw condities van de polis en check wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Af en toe ondervinden we een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met een flinke schade. Denk maar aan scheuren in het metselwerk. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt geldt er vaak een verhoogd eigen risico oplopend tot €320.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Azewijn
Moeiteloos een goede woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw huis en wensen? Onderstaand vind je een aantal stappen. Verzeker direct de woning in Azewijn moeiteloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer optioneel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijv. herenhuis). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die matchen met jouw ideaalplaatje. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Azewijn

Aanvullende woonverzekeringen februari 2024

Er komen wel eens situaties voor dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed om te weten: men mag deze woonverzekering in Azewijn aanvullen met verschillende nuttige aanvullende verzekeringen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna lees je aanvullende info (of bekijk woonverzekering Winterswijk afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is de glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Een dergelijke glasmodule is dan aan te raden. Deze mogelijke moduleis er in het geval je van schade aan de glazen. Opmerking: aquaria, spiegels en mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Check in de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze verzekert bijna alle denkbare schades. Hierop heb je ook recht bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Wel is dit alleen van toepassing als het hier een ongelukje betreft. Bijvoorbeeld:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst rode wijn over het tapijt van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Via deze module zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Gelderland). Voorbeelden hiervan zijn eigendommen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Hier gaat het bijv. om een laptop + gitaar. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht heb je al een instrumentenverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Azewijn

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schades die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: kapotte apparatuur + kosten voor medicatie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Tip: deze polis vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook als dit gebeurt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze producten staan garant voor een flink bedrag, variërend van €1.400.000 tot ruim €3.400.000. In de regel hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een aansprakelijkheidsverzekering is er al vanaf €2,50 per maand. Bekijk ook ZLM afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Azewijn
Het product rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische problemen. Je moet dan denken aan conflict met een ziekenhuis of conflicten over huur. Daarbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit een aantal verschillende varianten.

 • Consument (bijv. medische fout)
 • Inkomensconflicten (bijv. bijstandsuitkering)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Module verkeer (bijv. conflict na autoschade)

De maandelijkse premies verschillen nogal (startend vanaf €30,35 tot €27,15 per maand in februari 2024). Het tarief vindt zijn grondslag in het type verzekering, het verzekerde bedrag, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Azewijn op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering