Woonverzekering Assen Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €5,45 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelf, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan ben je blij dat je een goede verzekering hebt. Via deze website vind je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Assen. De woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je moeiteloos de woning én jouw inboedel. Heb je een huurwoning? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Bekijk en vergelijk hier alle populaire verzekeraars als HEMA en Independer die schade door o.a. brand, water, vandalisme, bliksem vergoeden.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Assen mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld brand, vandalisme, inbraak, diefstal, storm. Denk bijvoorbeeld aan gebroken servies. Onder inboedel verstaan we alle eigendommen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Zaken die echt vast aan jouw woning zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan spullen als vriezer en linnen- en beddengoed? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wat is nu een een goede inboedelverzekering Assen? Open direct de woonverzekeringstool. Vaak gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal consumenten nemen een handig verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een speciale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en duidelijk. In zo’n verzekeringspakket zitten meestal de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker zijn er mogelijkheden voor doorlopende annuleringsverzekering, rechtsbijstand, gezinsongevallenverzekering, huisdierenverzekering. Aanbieders als EAG Assuradeuren en Nationale Nederlanden bieden de optie tot zulke pakket verzekeringen. Check ook: Aduard verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

Korte lijnen met service

Schade snel afgehandeld

Alles in 1 automatische incasso

Grip op de kosten

woonverzekering-assen


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Assen? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Jouw woning verdient een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade die hun oorsprong vindt in inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als tuinhuisje zijn inbegrepen. Op die manier wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Veel hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor schade als blikseminslag of smeltschade. Bij een allrisk opstalverzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of keukenbrand? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. Dergelijke kosten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. roetschade. Brandschade aan jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken gaat via de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een huisbraak in Assen is niet leuk, maar kan gebeuren. Gaatjes boren of een deur forceren, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt door inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan de woninghandel je af met de opstalverzekering, en ontvreemde spullen worden betaald via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Indirecte neerslag of een lekkende kraan. Een mogelijke schadepost is een kapotte vriezer. Gewoonlijk wordt dit afgedekt d.m.v. de woonverzekering (inboedel of opstal). Bestudeer de laatste polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Een enkele keer ondergaan wij een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn een flinke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. losse dakpannen. Meestal is het schade aan het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt kan er sprake zijn van een hoog eigen risico tot wel €360.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Assen
Moeiteloos een goede woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Op deze pagina bekijk je enkele handige tips. Verzeker vandaag nog jouw woning in Assen zonder problemen online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als buitenshuisverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn flat). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle mogelijkheden die aansluiten op jouw wensen. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Assen

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed om te weten: jij mag de woonverzekering in Assen aanvullen met een aantal handige aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Onderstaand lees jij nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering Wilsum afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is de glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel glas in huis? Een dergelijke glasmodule is dan geen gek idee. Deze additionele modulestaat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Tip: een mooie spiegel en tablets tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Lees het ondertekende contract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling dekt bijna alle schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Wel is dit alleen zo als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • Een notebook laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit frisdrank over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn alle eigendommen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Drenthe). Hierbij gaat het dan om attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Hier gaat het bijv. om een spelcomputer of sportuitrusting. Let op oververzekering: dikwijls hebben jullie al een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Assen

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en persoonlijk letsel. Denk dan aan een onbruikbare bank of ziekenhuiskosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Handig: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen bieden een verzekerd bedrag vanaf €1.450.000 tot wel €4.200.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is er al vanaf €3,80 (betaling per maand). Wellicht interessant: Reaal afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Assen
De rechtsbijstand ondersteunt bij problemen op juridisch gebied. Denk aan bijstandsuitkering of de hypotheek. Daarbij wordt het als prettig ervaren dat je support krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit grofweg 4 pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. medische fout)
 • Inkomensconflicten (bijv. tuchtzaken)
 • Woon-module (bijv. geschil met de overheid over woonsituatie)
 • Verkeer (denk aan conflict over reparatie auto)

De premies zijn zeer wisselend (beginnend bij €36,15 tot wel €26,20 per maand in mei 2024). De premie komt tot stand door de modules, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Assen op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?