Woonverzekering Amsterdam Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €8,30 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Via de verzekeringsvergelijker stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Amsterdam. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel en opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw spullen en jouw huis. Woon je in een huurhuis? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Vergelijk hier online alle erkende aanbieders zoals Aegon en InShared die schade door o.a. inbraak, brand, vandalisme, water verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Amsterdam mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Wat voor schade? Nou o.a. storm, water, brand, diefstal, inbraak. Je moet dan denken aan bijv. een stukke koelkast. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle eigendommen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Bezittingen die echt vast aan jouw woning zitten vallen onder de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter veel huishoudens hebben ‘m wel afgesloten. Jij bent toch ook gehecht aan inboedel zoals gordijnrails en iPad? Op dit gebied zijn er 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Amsterdam? Start meteen met à la minute’de vergelijkingstool. In veel gevallen werkt dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Hollanders kiezen voor een populair verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en 1 overzichtelijke nota. In een verzekeringspakket zie je bijna altijd de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens sluit je dit tezamen af met rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, autoverzekering, brommerverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals HEMA of SNS bieden de optie tot deze pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Friesland verzekeringspakket.

Voordelig

Hoge pakketkortingen

Centrale klantenservice

Online schade melden

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-amsterdam


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Amsterdam? Dan is dit je heel wat waard. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door brand, storm, water, diefstal. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn inbegrepen. Daardoor zul je veel financiële compensatie krijgen als je woning iets overkomt. Veel van de hypotheekverstrekkers verstrekken geen geld zonder deze polis. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kostenposten veroorzaakt door stormschade of schade door regen. Via een all-risk verzekering heb je de meest complete dekking, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of spelen met vuur? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kostenposten zijn al snel erg hoog. Middels een brandverzekering dek je het risico van o.a. schroeischade. Brandschade aan jouw spullen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Amsterdam kan iedereen gebeuren. Openwrikken of openbreken openslaande deur, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade vanwege inbraak dek je af met een woonverzekering: schade aan jouw huis gaat via de opstal, en ontvreemde bezittingen regel je via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Lekkage aan de dakgoot en bevroren leidingen. Een mogelijke schadepost is hemelwater schade. Doorgaans wordt deze schade gedekt middels de opstal- of inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Maar zelden hebben we in Nederland een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor forse schade. Denk maar aan kapotte ruiten. In veel gevallen gaat het om schade aan het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een hoger eigen risico tot om en nabij de €445.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Amsterdam
Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Hierna tref je bruikbare info. Verzeker jouw jouw huis in Amsterdam zonder problemen online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende mogelijkheden als de all risk verzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (dit kan zijn herenhuis). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle woonverzekeringen die matchen met jouw ideaalplaatje. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Amsterdam

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat je nog niet tevreden bent. Onze adviseur: je kunt de woonverzekering in Amsterdam complementeren met een aantal praktische aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hieronder doorzoek jij nuttige specificaties (of check details over woonverzekering Wezup afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen geen gek idee. Deze nieuwe modulestaat je bij om de gevallen van schade aan ramen (glas). Let op: spiegels en iPhones zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in je huurcontract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze module verzekert een breed scale aan schades. Dat geldt dus ook bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Logischerwijs geldt dit alleen als het daadwerkelijk een ongelukje was. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot iemands smartphone van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst bier over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Zodoende zijn de kostbaarheden niet alleen in huis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Noord-Holland). Het betreft hier kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere een navigatieapparaat of jouw golfspullen. Pas op voor oververzekeren: mogelijk heb je al een tablet verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Amsterdam

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schades die je bij anderen veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan spullen en schade aan personen. Denk dan aan een vlek op een meubel en smartengeld. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze verzekeringen vergoeden bedragen beginnend bij €900.000 tot €4.100.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,05 (per maand). Check ook Allsecur afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Amsterdam
De module rechtsbijstand biedt support bij problemen op juridisch gebied. Dit is relevant bij o.a. conflict over erfenis en schade of letsel in verkeer. Daarbij is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn grofweg 4 opties.

 • Consumenten-module(bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Module werk (bijv. bij ontslag)
 • Wonen (bijv. bouw- en verbouwgeschillen)
 • Verkeersconflicten (bijv. ingevorderd rijbewijs)

De premies per maand fluctueren behoorlijk (vanaf circa €25,10 tot wel €30,25 per maand in mei 2024). De prijs wordt gebaseerd op de gekozen dekking, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Amsterdam online afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?