Woonverzekering Amerongen Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €8,30 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij de verzekeringsvergelijker tref je de goedkoopste of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Amerongen. Zo’n woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel en opstalverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Bekijk en vergelijk hier alle bekende aanbieders waaronder ABN AMRO en Polis Direct die schade als gevolg van inbraak, storm, vandalisme, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Amerongen april 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Voorbeelden zijn schade door bijv. brand, storm, inbraak, water, diefstal. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan je smartphone. Met inboedel bedoelen we alle spullen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Bezittingen die vastgenageld zitten aan je woning verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als koelkast en toiletartikelen? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Amerongen? Start meteen met vandaag nog de vergelijkingstool. Meestal werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Hollanders combineren de polissen en gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en een maandelijkse factuur. In een verzekeringspakket vind je bijna altijd de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel neemt men hierbij ook autoverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering. Verzekeraars als Centraal Beheer of Lancyr faciliteren dergelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Zweeloo verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

Één maandelijkse nota

Begrijpelijk

woonverzekering-amerongen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Utrechtse Heuvelrug? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door water, storm, brand en andere oorzaken. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen zijn afgedekt. Op die manier wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Veel hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Aan de hand van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kosten n.a.v. aanrijding of aanvaring of smeltschade. Via een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of keukenbrand? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kostenposten zijn niet mals. Door middel van een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld gevolgschade. Schade aan jouw bezittingen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning worden afgehandeld via de opstal.


Inbraakverzekering

Een huisbraak in Amerongen is niet leuk, maar kan gebeuren. De takjesmethode of openbreken van deur of raam, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade n.a.v. diefstal / inbraak dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan de woninghandel je af d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde spullen worden betaald via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekkend dag en een lekkende leiding. Je kunt last krijgen van onbruikbare apparatuur. In de regel wordt dit afgedekt door de woonverzekering (opstal of inboedel). Download de laatste polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Maar zelden ondervinden we een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor aanzienlijke schade. Denk maar aan een kapotte schoorsteen. Vaak heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade geldt er vaak een hoog eigen risico die oploopt tot €430.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Amerongen
Moeiteloos een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw ideaalplaatje? Hier tref je meer informatie. Verzeker meteen de woning in Amerongen gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als de all risk verzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (dit kan zijn recreatiewoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het certificaat politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Amerongen

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Advies: men mag deze woonverzekering in Amerongen uitbreiden met een aantal praktische aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna spot jij nuttige info (of bekijk woonverzekering Westzaan afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een extra glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is dan aan te raden. Deze additionele zekerheid verzekert om de gevallen van schade aan ramen (glas). Goed om te weten: een mooie spiegel en mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Check in de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan neem je de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze is er voor bijna alle schades. Dat geldt dus ook bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Logischerwijs gaat dit alleen op als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • Een smartphone laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas drinken over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis mag je aanvullen met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen binnenhuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Utrecht). Hierbij gaat het dan om bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een iPad en een gehoorapparaat. Pas op voor oververzekeren: misschien heb je al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Amerongen

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. Dit betreft materiële schade en schade aan personen. Hierbij kan jij denken aan: krassen op de auto en ook kosten voor medicatie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: de aansprakelijkheidsverzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, beginnend bij €1.200.000 oplopend tot €4.250.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering is er al vanaf €3,30 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Univé.

Rechtsbijstandverzekering Amerongen
De polis rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Bijvoorbeeld bij bij ontslag of conflict met de buren. In dit soort gevallen kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er bestaan allerlei mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een bank)
 • Werk & Inkomen (bijv. geschil met de werkgever)
 • Woon-module (bijv. erfafscheidingen e.d. )
 • Verkeersconflicten (bijv. geschil met een verzekeraar)

De premies per maand schommelen enorm (vanaf circa €24,40 oplopend tot €33,90 per maand in april 2024). De prijs hangt af van het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Amerongen op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering