Woonverzekering Alteveer Inboedel- en opstalverzekeringen, al vanaf €6,05 per maand

Wonen zonder stress? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Op het moment dat er iets voorvalt, dan ben je blij dat alles goed verzekerd is. Met behulp van deze pagina achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor inwoners van Alteveer. Zo’n woonverzekering is een term voor een opstal en inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Woon je in een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier online alle populaire verzekeraars als bijv. Bovag en Unigarant die schade veroorzaakt door inbraak, water, bliksem, storm dekken.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Alteveer juli 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door onder andere diefstal, inbraak, water, storm, vandalisme. Handig bijvoorbeeld in het geval van een stukke koelkast. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Bezittingen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen verzeker je via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben wel zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als tv en brommers? Er zijn in de basis 3 varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Alteveer? Gebruik hiervoor à la minute’de woonverzekeringstool. In de regel werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen geven de voorkeur aan een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en transparant. In een dergelijk verzekeringspakket zitten regelmatig de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met ongevallenverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, autoverzekering. Aanbieders als Allianz en OHRA hanteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Check ook: Zwammerdam verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

Eén factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-alteveer


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in De Wolden? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Jouw woning verdient een goede verzekering. De opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade voortkomend uit water, storm, brand en andere oorzaken. Let op: ook de onroerende goederen zoals een volière zijn afgedekt. Op die manier wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bijna alle hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Door middel van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je gedekt tegen schade als brand of smeltschade. Meer zekerheid? Met een all-risk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of een gevallen strijkbout? Brand in de woning kan iedereen overkomen. Dergelijke kosten zijn niet mals. Middels een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld smeltschade. Brandschade aan roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Diefstal in Alteveer kan ook jou overkomen. Kerntrekken of een cilinder uittrekken, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade door inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: beschadigingen aan jouw woning wordt afgehandeld via de opstalverzekering, en ontvreemde spullen handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een defecte wasmachine en een lek waterbed. Je kunt dan denken aan schade als kapotte apparatuur. Normaal gesproken worden dergelijke kosten vergoed middels de inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Sporadisch hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in een flinke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. scheuren in het metselwerk. Meestal is het schade aan het dak of muren, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico tot wel €430.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Alteveer
Snel een goede woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Hieronder ontdek je enkele handige tips. Verzeker jouw jouw onderkomen in Alteveer zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende verzekeringen als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (dit kan zijn villa). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Alteveer

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Goed nieuws: jij mag de woonverzekering in Alteveer uitbreiden met een paar interessante aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder check jij bruikbare info (of bekijk woonverzekering Westhem afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een extra glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is in dat geval het overwegen waard. Deze mogelijke moduleverzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Goed om te weten: een mooie spiegel en tablets dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Lees het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering dekt vrijwel alle type schades. Hierop heb je ook recht bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Vanzelfsprekend is dit alleen zo als het hier een ongelukje betreft. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • de hond springt iemand omver
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een kop koffie over een meubel van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je uitbreiden met de buitenhuisdekking. Via deze module zijn de kostbaarheden niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Drenthe). Het gaat hier om bezittingen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Je moet dan denken aan een fotocamera & sportuitrusting. Let op oververzekering: mogelijkerwijs heb je al een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Alteveer

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan spullen en schade aan personen. Voorbeelden zijn een kapotte telefoon + fysiotherapie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Tip: de aansprakelijkheidsverzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook schade aangericht door jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze producten bieden een dekking vanaf €1.100.000 tot zo’n €3.000.000. Meestal hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid sluit je af vanaf €3,30 p/maand. Ga verder naar Polis Direct.

Rechtsbijstandverzekering Alteveer
De rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Denk aan conflict met een bank of conflict met verhuurder. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn allerlei opties.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een webshop)
 • Werk & Inkomen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict bij aankoop huis)
 • Verkeer-module (bijv. conflict over verzekering)

De premies van de verzekeraars lopen sterk uiteen (beginnend bij €37,50 tot wel €26,35 per maand in juli 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Alteveer afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?