Woonverzekering Alphen Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €5,40 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelfsprekend, jouw bezit is je heel wat waard. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Aan de hand van deze website achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Alphen. Het concept woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal en inboedelverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus met 1 polis zowel het huis als je spullen. Beschik je over een huurhuis? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk hier alle populaire maatschappijen als bijv. Generali en nowGo die schade door bijvoorbeeld water, inbraak, storm, vandalisme afdekken.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Alphen juni 2024

Met een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door o.a. brand, storm, water, diefstal, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. een gestolen computer. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle eigendommen die “los” staan in jouw woning. Eigendommen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen lopen via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter veel huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als afwasmachine en sjaals? In de regel kan je kiezen uit drie soorten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Alphen? Start meteen onze vergelijker! Meestal gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen gaan voor een voordelig verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en simpel af te sluiten. In een verzekeringspakket zitten meestal de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel sluit je dit tezamen af met ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, reisverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Delta Lloyd + ZLM hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Zwaanshoek verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Online schade melden

Duidelijkheid in maandkosten

Grip op de kosten

woonverzekering-alphen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Alphen-Chaam? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hierbij hoort een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van brand, storm, water, diefstal. Let op: ook de onroerende goederen zoals schuur zijn gedekt. Hierdoor wordt je financieel ondersteund in het geval van schade. Veel hypotheken verstrekken geen geld zonder deze polis. Via een uitgebreide dekking (of extra) sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten n.a.v. storm vanaf windkracht 7 of vandalisme. Dankzij een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een omgevallen lamp? Brand kan zomaar voorkomen. De kosten voor herstel zijn niet mals. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. gevolgschade. Schade aan spullen in huis kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Diefstal in Alphen kan ook bij jou thuis gebeuren. De gaatjesboormethode of hengelen, het kan op zoveel manieren. Jouw schade vanwege inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: braakschade aan de woningregel je via de opstalverzekering, en afgenomen eigendommen handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Hevige regenval en een kapotte kit voeg. Je kunt dan denken aan schade als schade aan de vloer. Meestal worden de kosten betaald door de woonverzekering (opstal of inboedel). Download de voorwaarden van de polis en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Af en toe hebben we te maken met een hevige storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Je kunt denken aan losse dakpannen. Meestal betreft het schade aan de buitenkant van het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico tot om en nabij de €365.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Alphen
Moeiteloos een goedkope woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Hier stuit je op enkele handige tips. Verzeker vandaag nog jouw huis in Alphen zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Kies het type woning (bijv. etagewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle mogelijkheden die passen bij jouw zoekopdracht. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Alphen

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Alphen aanvullen met verschillende nuttige aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hierna doorzoek jij nuttige info (of bekijk woonverzekering Westervoort afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is de glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is dan aan te raden. Deze extra polis verzekert in het geval je van schade aan de glazen. Advies: aquaria, spiegels en iPads worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Check in de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze module verzekert bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat geldt dus ook bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Uiteraard betaalt de verzekeraar alleen als het daadwerkelijk een ongelukje was. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Een Macbook laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit een glas rode wijn over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is uit te breiden met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen in huis gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Noord-Brabant). Het gaat hier om eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om een spiegelreflexcamera en gitaar. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: misschien beschik je al over een tablet verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Alphen

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: materiële schade en schade aan het lichaam. Onder andere een kapotte vaas en geneesmiddelen. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze producten staan jou bij vanaf zo’n €1.050.000 tot €3.950.000. Doorgaans hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n polis heb je al vanaf €2,75 p/maand. Ga verder naar nowGo.

Rechtsbijstandverzekering Alphen
Het product rechtsbijstand geeft ondersteuning bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan geschillen binnen de familie of conflict bij aankoop huis. In dat geval is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund zonder dat dit meteen een klap geld kost. Wij onderscheiden grofweg 4 pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. een product dat je gekocht hebt)
 • Werk & Inkomen (bijv. geschil over de uitkering)
 • Wonen (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Verkeer (denk aan verkeersongeluk)

De premies per maand verschillen enorm (vanaf €31,20 oplopend tot €25,10 per maand in juni 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het verzekerde bedrag, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Alphen afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?