Woonverzekering Alphen aan den Rijn Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €7,75 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelfsprekend, jouw bezit is je heel wat waard. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het prettig dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor inwoners van Alphen aan den Rijn. Jouw woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel + opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Beschik je over een huurhuis? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk hier alle populaire partijen als Avéro Achmea en Turien en Co die schade als gevolg van brand, water, bliksem, storm dekken.

 • Alle erkende aanbieders
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Alphen aan den Rijn april 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Je bent gedekt tegen schade door onder andere vandalisme, brand, diefstal, inbraak, water. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte laptop. Met inboedel bedoelen we alle spullen die je kunt oppakken en meenemen. Bezittingen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen behoren tot de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Wie is er nu niet zuinig op eigendommen als tafelbestek of zonnepanelen? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Alphen aan den Rijn? Open meteen de verzekeringsvergelijker. In veel gevallen gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Hollanders nemen een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een unieke pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In zo’n verzekeringspakket vind je regelmatig de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens neemt men hierbij ook motorverzekering, autoverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering. Aanbieders als ABN AMRO en Univé verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Zwagerbosch verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Elke maand 1 overzicht

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-alphen-aan-den-rijn


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Alphen aan den Rijn? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Hierbij hoort een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door o.a. brand, inbraak of storm. Ook overige onroerende onderdelen als schuurtjes zijn afgedekt. Op die manier zorg je voor lagere kosten als er iets gebeurt. De meeste hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) ben je gedekt tegen kosten bijvoorbeeld door water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed of olie. Via een allrisk opstalverzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een smerige schoorsteen? Brand in huis is altijd een risico. De kosten voor herstel lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schade door ontploffing. Schade van jouw inboedel kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis gaat via de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Alphen aan den Rijn kan ook jou gebeuren. Insluipen of een deur forceren, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade ten gevolge van diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan de woningloopt met de opstalverzekering, en gestolen eigendommen gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een lekke dakgoot / een kapotte kit voeg. Een mogelijke schadepost is onbruikbare meubels. In de regel worden dergelijke kosten verzekerd met jouw inboedel- of opstalverzekering. Open de voorwaarden van de polis en achterhaal welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Af en toe ondergaan wij een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn forse schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot dak. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een hoger eigen risico oplopend tot €475.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Alphen aan den Rijn
Eenvoudig een goede woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Hierna tref je een aantal stappen. Verzeker meteen jouw woning in Alphen aan den Rijn probleemloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (dit kan zijn twee-onder-een-kapwoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle polissen die matchen met jouw wensen. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Alphen aan den Rijn

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: men mag deze woonverzekering in Alphen aan den Rijn aanvullen met verschillende belangrijke aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Op deze pagina lees jij nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering Westerwijtwerd afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een all-risk glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is dan het overwegen waard. Deze nieuwe dekkingbetaalt uit om de gevallen van schade aan ramen (glas). Belangrijk: zaken als een aquarium of mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in het ondertekende contract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling betaalt uit bij een breed scale aan schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Vanzelfsprekend is dit alleen van toepassing als iets per ongeluk gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Een laptop laten vallen
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit frisdrank over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen thuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Zuid-Holland). Het betreft hier kostbaarheden waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Onder andere filmapparatuur en een rollator. Let op oververzekering: misschien hebben jullie al een instrumentenverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Alphen aan den Rijn

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan personen. Denk dan aan een kapotte laptop + kosten van een ziekenhuis. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen verzekeren een bedrag vanaf €1.050.000 tot €3.600.000. In de regel hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module is al af te sluiten vanaf €2,85 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: OHRA.

Rechtsbijstandverzekering Alphen aan den Rijn
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan conflict over arbeidsvoorwaarden & geluidsoverlast. Daarbij is het prettig dat iemand jou helpt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit grofweg 4 pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict met het UWV)
 • Module Wonen (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van de verzekeraars schommelen enorm (startend vanaf €31,75 oplopend tot €27,10 per maand in april 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Alphen aan den Rijn afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?