Woonverzekering Allingawier Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €8,40 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Via onze vergelijker stap je over naar een voordelige of gewoon de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Allingawier. Het concept woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel- en opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Huur je? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle populaire verzekeraars zoals Huis In Eén Verzekeringen en ZLM die schade door bijvoorbeeld water, inbraak, brand, storm dekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Allingawier april 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door storm, water, brand, inbraak, diefstal. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan computers. Onder inboedel verstaan we alle zaken die je zonder iets te breken kunt meenemen. Eigendommen die vastzitten aan je huis dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals kruiden en relaxfauteuil? Er zijn in de basis 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Allingawier? Begin direct met meteen de verzekeringsvergelijker. In de regel doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Hollanders gaan voor een populair verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In een dergelijk verzekeringspakket zie je regelmatig de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Soms kan je dit combineren met ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, motorverzekering, reisverzekering. Verzekeraars als ASR Verzekeringen en ZLM werken met zulke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Zundert verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

1 maandelijkse rekening

Begrijpelijk

woonverzekering-allingawier


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade voortkomend uit o.a. brand, inbraak of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als de carport zijn afgedekt. Op basis daarvan kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Via een uitgebreide dekking (of extra) sta je niet voor vervelende verrassingen bij schadeposten als schade door wateroverlast of rook. Bij een allrisk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Kortsluiting of een gevallen strijkbout? Brand in huis kan iedereen overkomen. De kosten hiervan zijn al snel erg hoog. Door middel van een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blusschade. Schade als gevolg van brand aan jouw bezittingen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak

Een huisbraak in Allingawier kan ook jou gebeuren. De Flippermethode of openbreken openslaande deur, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade ten gevolge van inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan de woningwordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en gestolen kostbaarheden handel je af via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekke dakgoot of een kapot waterbed. Je kunt dan denken aan schade als schade aan de vloer. In veel gevallen wordt dit afgedekt via de woonverzekering (opstal of inboedel). Check jouw laatste polisvoorwaarden en bekijk in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Incidenteel ondergaan wij een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een lek dag. Meestal betreft het schade aan het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een hoog eigen risico tot circa €460.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Allingawier
Vandaag nog een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw wensen? Hier vind je een aantal stappen. Verzeker jouw jouw woning in Allingawier moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(kies bijv. voor monumentaal pand). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Een optie kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle verzekeringen die matchen met jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Allingawier

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het kan zijn dat je een specifieke dekking mist. Handig: jij mag jouw woonverzekering in Allingawier completer maken met enkele handige aanvullende modules. Veel gekozen opties zijn: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Op deze pagina spot je aanvullende informatie (of ga verder naar woonverzekering Westerhoven afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel ramen? Een aanvullende glasdekking is dan vaak interessant. Deze nieuwe verzekering staat garant bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Opmerking: zaken als een aquarium of smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering betaalt uit bij een breed scale aan schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Wel gaat dit alleen op als het daadwerkelijk een ongelukje was. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Uw hond bijt in het been van de postbezorger
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst bier over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met een erkende buitenhuisdekking. Op die manier zijn de kostbaarheden niet alleen in je woning veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Het gaat hier om bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Hier gaat het bijv. om een iPad of een muziekinstrument. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls heb jij ook een telefoonverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Allingawier

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering regel je mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit betreft schades van producten en schade aan iemands gezondheid. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte telefoon en kosten van een arts. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: deze verzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door de kids of jouw hond. Je bent er niet toe verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze verzekeringen staan jou bij vanaf zo’n €1.350.000 oplopend tot €4.700.000. Doorgaans is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering is er al vanaf €2,75 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Klaverblad.

Rechtsbijstandverzekering Allingawier
Het product rechtsbijstand geeft ondersteuning bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflict met een ziekenhuis & bouw- en verbouwgeschillen. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Wij onderscheiden verschillende mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. medische fout)
 • Werk & Inkomen (bijv. pensioenuitkering)
 • Woon-module (bijv. conflict met aannemer)
 • Verkeer-module (bijv. conflict over verzekering)

De maandelijkse premies schommelen nogal (vanaf circa €27,65 tot wel €25,50 per maand in april 2024). Het bedrag komt tot stand door de modules, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Allingawier op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering