Woonverzekering Alem Inboedel- en opstalverzekeringen, al vanaf €6,50 per maand

Wonen zonder stress? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het prettig om een verzekering te hebben. Door gebruik te maken van de verzekeringsvergelijker tref je de beste woonverzekering voor bewoners van Alem. Zo’n woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal en inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Geen koopwoning maar een huurwoning? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk hier online alle grote verzekeraars zoals Europeesche en Turien en Co die schade zoals inbraak, bliksem, storm, water vergoeden.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Alem april 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Dan kun je denken aan schade door bijv. inbraak, brand, water, diefstal, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. een kapotte TV. Onder inboedel verstaan we alle zaken die niet vastgenageld zitten aan het huis. Eigendommen die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter de meeste Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met inboedel zoals kookboeken of relaxfauteuil? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Alem? Gebruik hiervoor meteen de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer werkt dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer gezinnen kiezen voor een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In het verzekeringspakket zitten doorgaans de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Soms zijn er mogelijkheden voor huisdierenverzekering, rechtsbijstand, doorlopende annuleringsverzekering, doorlopende reisverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Bruns ten Brink of Univé hebben veel ervaring met zulke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Zuilichem verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

Korte lijnen met service

Schade snel afgehandeld

Duidelijkheid in maandkosten

Grip op de kosten

woonverzekering-alem


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Maasdriel? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. De opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm, water, diefstal. Let op: ook de onroerende goederen zoals een schuurtje zijn afgedekt. Op die manier wordt je financieel ondersteund als je woning iets overkomt. De meeste hypotheek-bedrijven verplichten deze polis. Via een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door brand en olie. Meer zekerheid? Met een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een smerige schoorsteen? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. gevolgschade. Brandschade aan jouw bezittingen verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraak

Een inbraak in Alem is altijd een risico. De takjesmethode of hengelen, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade n.a.v. inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan de woningloopt via de opstal, en gestolen kostbaarheden gaan via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een lekkend dag / Een defecte vaatwasmachine. Typische schade is een kapotte vloer. Gewoonlijk wordt deze schade gedekt d.m.v. de opstal/inboedelverzekering. Download de polisvoorwaarden om te zien wat er inbegrepen is.


Stormschade

Heel soms ondervinden we een hevige storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Denk maar aan scheuren in de muur. Vaak gaat het om schade aan het dak of muren, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een verhoogd eigen risico tot wel €460.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Alem
Wil jij een woonverzekering afsluiten die past bij jouw wensen? Hieronder ontdek je een aantal stappen. Verzeker meteen de woning in Alem gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als de all risk verzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Wat voor soort huis is het? (kies bijv. voor villa). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Borg certificaat.
 9. Je ontdekt hierna alle woonverzekeringen die in lijn zijn met jouw wensen. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Alem

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je een specifieke dekking mist. Goed nieuws: je kunt jouw woonverzekering in Alem aanvullen met extra belangrijke aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand spot jij bruikbare informatie (of ga verder naar woonverzekering Westergeest afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie het overwegen waard. Deze mogelijke modulestaat je bij in het geval je van schade aan de glazen. Goed om te weten: spiegels en tablets zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Lees je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze module betaalt uit bij een breed scale aan schades. Oftewel, ook schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs geldt dit alleen als het daadwerkelijk een ongelukje was. Voorbeelden van situaties:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst rode wijn over een meubel van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering mag je aanvullen met een erkende buitenhuisdekking. Zo zijn alle eigendommen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Gelderland). We spreken hier van kostbaarheden die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan een smartphone of een verrekijker. Je bent al gauw oververzekerd: misschien beschik je al over een instrumentenverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Alem

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schades die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en schade aan iemands gezondheid. Je kunt denken aan behang dat moet worden vervangen en geneesmiddelen. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Handig: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze producten staan jou bij vanaf zo’n €1.400.000 oplopend tot €2.500.000. Meestal hoef je geen eigen risico te betalen. Deze module is er al vanaf €2,65 (betaling per maand). Wellicht interessant: InShared.

Rechtsbijstandverzekering Alem
Het product rechtsbijstand biedt support bij problemen op juridisch gebied. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld sociale wetgeving & afgenomen rijbewijs. Dan is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund zonder dat dit meteen een klap geld kost. Je kunt kiezen uit meerdere pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over adoptie)
 • Inkomen (bijv. studiefinanciering)
 • Module Wonen (bijv. de hypotheek)
 • Verkeer (denk aan conflict met een autodealer)

De premies van de verzekeraars lopen sterk uiteen (beginnend bij €24,35 tot en met €26,65 per maand in april 2024). Deze prijs wordt gebaseerd op het pakket dat je kiest, het verzekerde bedrag, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Alem afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?