Woonverzekering Alde Leie Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €7,15 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Natuurlijk, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Via de verzekeringsvergelijker ontdek je de beste woonverzekering voor jouw huis in Alde Leie. De woonverzekering is een samenvoeging van een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos de woning én jouw inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk meteen alle populaire aanbieders waaronder Huis In Eén Verzekeringen en Unigarant die schade door bijvoorbeeld vandalisme, bliksem, brand, storm dekken.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Alde Leie mei 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Wat voor schade? Nou o.a. inbraak, water, storm, brand, vandalisme. Je kunt dan denken aan schade aan muziekinstrumenten. De definitie van inboedel is alle bezittingen die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Spullen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter de meeste Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als naai- en breimachine en salontafel? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Alde Leie? Start à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor een voordelig verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en simpel af te sluiten. In een dergelijk verzekeringspakket zitten meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel kan je dit combineren met motorverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeraars als Avéro Achmea of Lancyr bieden de optie tot dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Zuidvelde verzekeringspakket.

Laagste prijs

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

1 maandelijkse rekening

Begrijpelijk

woonverzekering-alde-leie


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Leeuwarderadeel? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals de garage zijn verzekerd. Op die manier kom je niet voor enorme kosten te staan als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheekverstrekkers verplichten deze polis. Aan de hand van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij kostenposten veroorzaakt door aanrijding of aanvaring of schade door regen. Via een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of een defect strijkapparaat? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. smeltschade. Brandschade aan jouw inboedel lopen via de inboedelverzekering. Schade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een huisbraak in Alde Leie kan iedereen gebeuren. De gaatjesboormethode of openbreken van deur of raam, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost n.a.v. diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning regel je via de opstal, en ontvreemde bezittingen gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een overstroming en Een lekkende vaatwasser. Typische schade is een ondergelopen kelder. Doorgaans worden dergelijke kosten verzekerd met jouw woonverzekering (inboedel of opstal). Raadpleeg de condities van de polis en bekijk wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Af en toe hebben we in Nederland een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in schade rondom het huis. Denk maar aan scheuren in de muur. Meestal heeft dat te maken met schade aan het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert heb je te maken met een behoorlijk eigen risico tot circa €465.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Alde Leie
Binnen een paar minuten een goede woonverzekering afsluiten die matcht met jouw woning? Hier vind je enkele handige tips. Verzeker direct jouw woning in Alde Leie gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende verzekeringen als glasverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(kies bijv. voor monumentaal pand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Borg certificaat.
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw wensen. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Alde Leie

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed nieuws: men mag deze woonverzekering in Alde Leie uitbreiden met additionele handige aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina vind je handige details (of bezoek info over woonverzekering Westerbork afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is dan het overwegen waard. Deze unieke dekkingis er bij gebroken glas. Let op: een mooie spiegel en iPhones worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in de meest recente overeenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering betaalt uit bij bijna alle schades. Oftewel, ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Tevens wordt er alleen betaald als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • je zoontje schiet door de ruit bij de buren
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit een glas cola over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis mag je aanvullen met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om eigendommen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Je moet dan denken aan een fotocamera of gitaar. Pas op voor oververzekeren: misschien bezit jij al een tablet verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Alde Leie

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan eigendommen en schade aan iemands gezondheid. Voorbeelden zijn behang dat moet worden vervangen en ook smartengeld. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld jouw partner of de kinderen. Je bent er niet toe verplicht, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen bieden een verzekerd bedrag van €1.050.000 tot ruim €3.350.000. BIj de meeste verzekeraars geldt er geen eigen risico. Zo’n verzekering heb je al vanaf €2,55 p/maand. Ga verder naar Huis In Eén Verzekeringen.

Rechtsbijstandverzekering Alde Leie
De verzekering rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij problemen op juridisch gebied. Dit is relevant bij o.a. conflict met een ziekenhuis of geschil met de overheid over woonsituatie. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat iemand jou bijstaat zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Wij onderscheiden een aantal verschillende mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een keukenhandel)
 • Werk & Inkomen (bijv. ontslag)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeer (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van de verzekeraars verschillen nogal (vanaf circa €24,95 oplopend tot €37,15 per maand in mei 2024). Deze prijs komt tot stand door het type verzekering, het te verzekeren bedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Alde Leie online afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering