Woonverzekering Akmarijp Een opstal- en/of inboedelverzekering al voor €4,35 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het fijn dat je verzekerd bent. Aan de hand van de vergelijkingstool achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor inwoners van Akmarijp. Het concept woonverzekering is een combinatieverzekering van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Check en vergelijk hier alle grote aanbieders als bijv. Aegon en Zelf die schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, water, vandalisme dekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Akmarijp april 2024

Met een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door storm, water, brand, vandalisme, diefstal. Je kunt dan denken aan een kapotte wasmachine. De definitie van inboedel is alle eigendommen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Bezittingen die echt vast aan jouw woning zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar de meeste gezinnen beschikken wel over deze verzekering. Jij bent toch ook gehecht aan eigendommen als haarden en audiovisuele apparatuur? Op dit gebied zijn er drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Akmarijp? Start meteen de verzekeringsvergelijker. Meer en meer doe je dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel huishoudens combineren de polissen en gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en transparant. In een verzekeringspakket vind je bijna altijd de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel sluit je dit tezamen af met motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Aanbieders als Avéro Achmea + Klaverblad verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Zuidschermer verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Eén factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-akmarijp


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in De Friese Meren? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van water, storm, brand en andere oorzaken. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een schuurtje zijn inbegrepen. Hierdoor zul je veel financiële compensatie krijgen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bijna alle hypotheekverstrekkers verplichten deze polis. Met behulp van een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door blikseminslag en vandalisme. Dankzij een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een verkeerd aangesloten apparaat of vlam in de pan? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Middels een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. gevolgschade. Schade aan roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Akmarijp is niet leuk, maar kan gebeuren. Insluipen of een deur of raam intrappen, het kan op zoveel manieren. Schade n.a.v. diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade na inbraak aan jouw huis wordt afgehandeld via de opstal, de spullen die je kwijt bent handel je af via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan het dak en bevroren leidingen. Het gevolg kan zijn een onbruikbare wasmachine. Doorgaans worden de kosten betaald middels de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de voorwaarden van de polis om te zien wat er inbegrepen is.


Stormschade

Heel soms ondervinden we een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn een flinke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een lek dag. Meestal heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €610.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Akmarijp
Zonder problemen een geschikte woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Hieronder stuit je op enkele handige tips. Verzeker jouw jouw woning in Akmarijp moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als hoekwoning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw wensen. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Akmarijp

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed nieuws: je kunt de woonverzekering in Akmarijp completer maken met diverse belangrijke aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder doorzoek je aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Westdorpe afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Een speciale glasverzekering is in dat geval de moeite. Deze extra polis is er om de gevallen van schade aan ramen (glas). Voorwaarden: spiegels en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Lees de huurvoorwaarden of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Hierop heb je ook recht bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel gaat dit alleen op als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een telefoon laten vallen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen in huis gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Het betreft hier eigendommen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een spelcomputer & drumstel. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht bezit jij al een telefoonverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Akmarijp

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Er zijn 2 soorten schades: schade aan spullen en schade aan personen. Denk dan aan een vlek in de vloer + medische kosten. Het is iets anders dan een WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door jouw partner of de kinderen. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Dergelijke polissen vergoeden bedragen variërend van €1.400.000 tot ruim €4.050.000. Vaak betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is al af te sluiten vanaf €2,55 p/maand. Ga verder naar FBTO.

Rechtsbijstandverzekering Akmarijp
De module rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische problemen. Dit is relevant bij o.a. conflict met een bank & geschil met de overheid over woonsituatie. Hierbij is het erg fijn wanneer iemand jou bijstaat zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er bestaan een aantal verschillende opties.

 • Consumenten-module(bijv. geschillen binnen de familie)
 • Inkomensconflicten (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
 • Woonconflicten (bijv. geluidsoverlast)
 • Verkeer (denk aan schade of letsel in verkeer)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis zijn zeer wisselend (vanaf zo’n €37,95 tot en met €25,25 per maand in april 2024). Deze prijs hangt af van het type verzekering, het te verzekeren bedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Akmarijp voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering