Woonverzekering Akersloot Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €4,20 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het prettig om een verzekering te hebben. Via deze website stap je over naar de beste woonverzekering (met een lage premie) voor inwoners van Akersloot. De woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Beschik je over een huurhuis? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Check en vergelijk hier alle bekende verzekeraars waaronder Allianz en Unigarant die schade zoals storm, brand, inbraak, vandalisme verzekeren.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Akersloot februari 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld vandalisme, diefstal, brand, inbraak, water. Handig bijvoorbeeld in het geval van een gestolen computer. Met de term inboedel omschrijven we alle zaken die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die vastzitten aan je huis verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar de meeste gezinnen beschikken wel over deze verzekering. Wie is er nu niet zuinig op zaken als tv en stofzuiger? Op dit gebied zijn er drie soorten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Akersloot? Start meteen met direct de vergelijker van woonverzekeringen. Vaak doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel huishoudens gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een speciale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een dergelijk verzekeringspakket vind je vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel sluit je dit tezamen af met rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeraars als Bruns ten Brink en Interpolis faciliteren zulke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Zuidlaren verzekeringspakket.

Voordelig

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Snel geld op je rekening

Één maandelijkse nota

Grip op de kosten

woonverzekering-akersloot


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Castricum? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade die hun oorsprong vindt in inbraak, brand of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw schuurtjes zijn inbegrepen. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheken hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een uitgebreide dekking (of extra) sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten bijvoorbeeld door water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed en plundering. Via een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een brandende kaars of gaslekken? Een kleine of grote brand kan ook jou gebeuren. De kosten voor herstel zijn niet mals. Door middel van een brandverzekering dek je schade af door o.a. roetschade. Schade van jouw spullen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Akersloot is altijd een risico. De takjesmethode of een deur forceren, er zijn allerlei opties. De schade die je oploopt vanwege inbraak dek je af met een woonverzekering: braakschade aan de woningregel je middels de opstal, en afgenomen eigendommen gaan via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Indirecte neerslag en gesprongen leidingen. Het gevolg kan zijn kapotte apparatuur. In veel gevallen wordt dit afgedekt met jouw opstal- of inboedelverzekering. Raadpleeg de laatste polisvoorwaarden om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Af en toe hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade rondom het huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn kapotte dakpannen. Meestal resulteert het in schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico tot om en nabij de €630.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Akersloot
Wil jij een geschikte woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw eisen? Hier tref je enkele handige tips. Verzeker meteen het huis in Akersloot gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als rechtsbijstand
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn hoekwoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die passen bij jouw wensen. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Akersloot

Aanvullende woonverzekeringen februari 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je een specifieke dekking mist. Tip: je kunt jouw woonverzekering in Akersloot uitbreiden met een paar interessante aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hieronder check jij bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Westbroek afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Zo’n extra glas polis is dan vaak interessant. Deze mogelijke modulebetaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Opmerking: een mooie spiegel en iPads zijn meestal niet afgedekt. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dat houdt in ook schade die jezelf veroorzaakt. Wel is dit alleen zo als het om een ongeluk gaat. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit rode wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je complementeren met een erkende buitenhuisdekking. Via deze module zijn de kostbaarheden niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Noord-Holland). Het gaat hier om spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om een spelcomputer & een kinderwagen. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: wellicht heb jij ook een instrumentenverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Akersloot

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade die je bij anderen veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan het lichaam. Hierbij kan jij denken aan: vlekken op kleding + het eigen risico van de andere partij. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Handig: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.150.000 tot zo’n €3.800.000. Doorgaans hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €3,85 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: EAG Assuradeuren.

Rechtsbijstandverzekering Akersloot
De polis rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische problemen. Je moet dan denken aan geschil over ouderlijk gezag en conflicten over erfrecht. In dat geval is het belangrijk dat iemand jou bijstaat zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er zijn allerlei pakketten.

 • Consument & wonen (bijv. conflict met een webshop)
 • Inkomen (bijv. problemen op het werk)
 • Wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (denk aan conflict over aankoop auto)

De premies variëren significant (vanaf €25,05 oplopend tot €32,35 per maand in februari 2024). Het bedrag wordt gebaseerd op de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Akersloot op maat? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering