Woonverzekering Abbega Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €7,70 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Via de vergelijkingstool achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor inwoners van Abbega. Jouw woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Huur je? Een opstalverzekering is dan overbodig. Bekijk en vergelijk hier alle erkende maatschappijen zoals bijvoorbeeld Ditzo en OHRA die schade door o.a. vandalisme, inbraak, brand, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Abbega mei 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld water, inbraak, brand, storm, diefstal. Handig bijvoorbeeld in het geval van een defecte TV. Met inboedel bedoelen we alle bezittingen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Spullen die echt vast aan jouw woning zitten verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals afzuigkap en hoeden? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Abbega? Open à la minute’de woonverzekeringstool. In de regel gaat dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen geven de voorkeur aan een overzichtelijk verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en transparant. In een dergelijk verzekeringspakket vind je doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Soms zijn er mogelijkheden voor motorverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als Generali + Zelf hebben veel ervaring met dergelijke pakket verzekeringen. Check ook: Zoelmond verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-abbega


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Súdwest-Fryslân? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn inclusief. Met zo’n polis kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Bekende hypotheekverstrekkers verstrekken geen geld zonder deze polis. Via een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kostenposten veroorzaakt door hagelschade of smeltschade. Via een allrisk opstalverzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een vuile afzuigkap? Brand in huis kan zomaar voorkomen. De kosten voor herstel lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Schade van spullen in huis kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Diefstal in Abbega kan ook jou gebeuren. Insluipen of hengelen, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade n.a.v. inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan jouw woning handel je af d.m.v. de opstalpolis, en afgenomen eigendommen handel je af via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een kapotte wasmachine en lekkage van leidingsystemen. Het gevolg kan zijn een onbruikbare wasmachine. Doorgaans wordt deze schade gedekt door de opstal- of inboedelverzekering. Check jouw voorwaarden van de polis en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor forse schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een gescheurde muur. Meestal is het schade aan het huis zelf, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt geldt er vaak een hoger eigen risico oplopend tot €685.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Abbega
Wil jij een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Op deze pagina bekijk je enkele handige tips. Verzeker jouw jouw onderkomen in Abbega probleemloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende verzekeringen als een all risk polis
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (bijv. etagewoning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle verzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Abbega

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat er nog wat mist. Tip: je kunt de woonverzekering in Abbega completer maken met verschillende nuttige aanvullende verzekeringen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hieronder tref jij praktische informatie (of ga verder naar woonverzekering Wekerom afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie de moeite. Deze nieuwe verzekering betaalt uit bij gebroken glas. Goed om te weten: spiegels, aquaria of mobiele telefoons tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor een breed scale aan schades. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Uiteraard gaat dit alleen op als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst frisdrank over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een speciale buitenhuisdekking. Zodoende zijn alle eigendommen niet alleen in je woning veilig voor schade en diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). We spreken hier van kostbaarheden waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Onder andere een fotocamera of sportuitrusting. Let op oververzekering: dikwijls heb jij ook een instrumentenverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Abbega

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor (financiële) schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan personen. Onder andere een deuk in de auto & geneeskundige zorg. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Wist je dat: de aansprakelijkheid verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw partner of de kinderen. Het is 100% vrijblijvend, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze verzekeringen vergoeden bedragen beginnend bij €1.100.000 tot ruim €3.800.000. Meestal hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n polis heb je al vanaf €2,80 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: ABN AMRO.

Rechtsbijstandverzekering Abbega
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij problemen op juridisch gebied. Denk aan reorganisatie & conflict over reparatie auto. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer iemand jou helpt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er zijn meerdere varianten.

 • Consument (bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Werk & Inkomen (bijv. problemen op het werk)
 • Woon-module (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Verkeer-module (bijv. conflict over aankoop auto)

De premies per maand lopen sterk uiteen (beginnend bij €28,70 oplopend tot €30,50 p/maand in mei 2024). De prijs hangt af van de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Abbega vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?