Woonverzekering Wons Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €6,85 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw bezit is je heel wat waard. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed om een verzekering te hebben. Dankzij deze pagina ontdek je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor inwoners van Wons. De woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal + inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Woon je in een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk meteen alle bekende verzekeraars zoals bijvoorbeeld De Goudse en Lancyr die schade veroorzaakt door storm, brand, vandalisme, water verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Wons juli 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Schade die wordt gedekt is o.a. water, storm, inbraak, diefstal, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. een kapotte televisie. Onder inboedel verstaan we alle bezittingen die je kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die je niet zomaar kunt meenemen kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel mensen hebben dit risico wel afgedekt. Iedereen gaat voorzichtig om met spullen als televisie of hobby-artikelen? In de regel kan je kiezen uit drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Wons? Begin direct met direct de verzekeringsvergelijker. In de regel gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel gezinnen geven de voorkeur aan een zogenaamd verzekeringspakket. Dan hebben we het over een speciale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en een maandelijkse factuur. In het verzekeringspakket zitten meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Soms kan je dit combineren met motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als Avéro Achmea + Interpolis bieden de optie tot aantrekkelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Wierden verzekeringspakket.

Voordelig

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Online schade melden

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-wons


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Súdwest-Fryslân? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als een volière zijn gedekt. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Aan de hand van een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen schadeposten als brand of ontploffing. In het geval van een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of een kapotte föhn? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. De kosten voor herstel lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Via een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Schade van jouw bezittingen lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Wons is altijd een risico. De Roemeense methode of de babbeltruc, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt vanwege een inbraak dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan alle onroerende zaken handel je af via de opstal, en ontvreemde zaken gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Omhoogkomend rioolwater / bevroren leidingen. Typische schade is een kapotte vriezer. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt met jouw opstal- of inboedelverzekering. Raadpleeg de actuele polisvoorwaarden en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Heel soms hebben we in Nederland een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Bijvoorbeeld door een kapotte schutting. Veelal betreft het schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt geldt er vaak een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €260.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Wons
Direct een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw woning? Hierna stuit je op een aantal stappen. Verzeker à la minute de woning in Wons probleemloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende opties als aansprakelijkheid
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(dit kan zijn appartement). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet nu alle mogelijkheden die rijmen met jouw ideaalplaatje. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Wons

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Advies: men mag deze woonverzekering in Wons completer maken met enkele belangrijke aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Op deze pagina bekijk jij praktische tips (of klik door naar: woonverzekering Velsen-Noord afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een aanvullende glasdekking is in een dergelijke situatie vaak interessant. Deze additionele verzekering staat je bij in het geval je van schade aan de glazen. Goed om te weten: spiegels, aquaria of smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Bekijk in de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan neem je de all-risk woonverzekering. Deze polis staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat geldt dus ook bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Vanzelfsprekend geldt dit alleen als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een smartphone laten vallen
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas rode wijn over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je uitbreiden met de buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn de kostbaarheden niet alleen in huis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om attributen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld een navigatieapparaat & een rollator. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk bezit jij al een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Wons

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor (financiële) schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. We hebben het hier vaak over materiële schade en schade aan personen. Denk dan aan besmeurde meubels of medische kosten. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze polis dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze producten bieden een verzekerd bedrag van €950.000 tot zo’n €3.450.000. Meestal geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €3,10 (betaling per maand). Wellicht interessant: Verzekeruzelf.nl dekking.

Rechtsbijstandverzekering Wons
De polis rechtsbijstand biedt hulp en advies bij uiteenlopende geschillen. Dit is relevant bij o.a. conflict over arbeidsvoorwaarden & geschillen met de buren. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Wij onderscheiden enkele varianten.

 • Consumenten-module(bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Werk & Inkomen (bijv. reorganisatie)
 • Wonen (bijv. conflict met makelaar)
 • Verkeer (bijv. terugvorderen van schade)

De premies variëren significant (vanaf zo’n €32,00 t/m €29,55 p/maand in juli 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het verzekerde bedrag, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Wons afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering