Woonverzekering Weert Opstal- en inboedelverzekering, al voor €4,85 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn dat je verzekerd bent. Dankzij de vergelijkingstool stap je over naar de goedkoopste of beste woonverzekering voor jouw woning in Weert. De woonverzekering is een term voor een inboedel en opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle erkende maatschappijen zoals bijvoorbeeld Centraal Beheer en Unigarant die schade als gevolg van bliksem, inbraak, brand, vandalisme verzekeren.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Weert juli 2024

Via een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Voorbeelden zijn schade door bijv. vandalisme, water, inbraak, diefstal, brand. Denk bijvoorbeeld aan contant geld en waardebonnen. De definitie van inboedel is alle eigendommen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Bezittingen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen behoren tot de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Wie is er nu niet zuinig op inboedel zoals cd’s of linnen- en beddengoed? Op dit gebied zijn er drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Overstappen naar een goede inboedelverzekering Weert? Start meteen met direct de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens nemen een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en een maandelijkse factuur. In zo’n verzekeringspakket zie je bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens kan je dit combineren met reisverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering. Bedrijven zoals EAG Assuradeuren en Nederlanden van Nu hebben veel ervaring met dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Voorthuizen verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

Eén factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-weert


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Weert? Dan is dit je heel wat waard. Jouw woning verdient een goede verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade als gevolg van brand, storm, water, diefstal. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een 2e woning zijn afgedekt. Op die manier wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. Bekende hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als storm of roet. In het geval van een allrisk polis is bijna alles afgedekt, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Binnen roken of brandstichting? Brand in huis is altijd een risico. Dergelijke kosten zijn niet mals. Door middel van een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. smeltschade. Schade van spullen in huis lopen via de inboedelverzekering. Schade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak en diefstal

Een diefstal in Weert kan iedereen gebeuren. De afbreekmethode of de babbeltruc, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade ten gevolge van diefstal dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan jouw woning loopt middels de opstal, en ontvreemde bezittingen worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een lekkend dag of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Je kunt dan denken aan schade als laminaat dat moet worden vervangen. Normaal gesproken worden dergelijke kosten vergoed middels de woonverzekering (opstal of inboedel). Check jouw voorwaarden van de polis en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Een enkele keer ondergaan wij een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in hevige schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn lekkage. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een behoorlijk eigen risico oplopend tot €275.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Weert
Snel een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw woning? Hieronder ontdek je meer informatie. Verzeker jouw de woning in Weert eenvoudig online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende dekkingen als rechtsbijstandverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als villa). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die passen bij jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Weert

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed om te weten: je kunt de woonverzekering in Weert completer maken met meerdere praktische aanvullende polissen. Veel gekozen opties zijn: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hierna doorzoek je praktische adviezen (ook interessant: woonverzekering t Zandt afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een speciale glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is in een dergelijke situatie het overwegen waard. Deze extra moduleis er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Let op: spiegels, aquaria of smartphones zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Doorzoek in het ondertekende contract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze module verzekert bijna alle schades. Oftewel, ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Wel is dit alleen zo als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • jouw kind fietst tegen een auto aan
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je uitbreiden met de buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen thuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent (ook buiten Limburg). Het betreft hier attributen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Hier gaat het bijv. om een iPad + jouw golfspullen. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs bezit jij al een smartphone-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Weert

Met een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade die je bij anderen veroorzaakt. We hebben het hier vaak over materiële schade en persoonlijk letsel. Denk dan aan een onbruikbare bank & medische kosten. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: de aansprakelijkheidsverzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze verzekeringen verzekeren een bedrag beginnend bij €1.200.000 tot €3.800.000. Doorgaans geldt er geen eigen risico. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €2,70 per maand. Bekijk ook ANWB pakket.

Rechtsbijstandverzekering Weert
De verzekering rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict over erfenis & geschillen met de buren. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn enkele modules.

 • Consument (bijv. aankopen die niet geleverd zijn)
 • Module werk (bijv. bijstandsuitkering)
 • Module Wonen (bijv. geluidsoverlast)
 • Verkeersconflicten (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies van de verzekeraars lopen sterk uiteen (vanaf circa €33,70 oplopend tot €35,25 per maand in juli 2024). Deze prijs komt tot stand door de gekozen dekking, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Weert online afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?