Woonverzekering Swichum Een inboedel- en/of opstalverzekering, al vanaf €6,20 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als je iets vervelends overkomt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Met behulp van onze vergelijker ontdek je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw woning in Swichum. Zo’n woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel- en opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw huis + jouw eigendommen. Beschik je over een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk meteen alle erkende partijen als bijv. Allsecur en Nederlanden van Nu die schade als gevolg van inbraak, water, brand, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Swichum mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Je bent gedekt tegen schade door o.a. storm, brand, inbraak, water, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een defecte TV. Met de term inboedel omschrijven we alle kostbaarheden die je kunt oppakken en meenemen. Bezittingen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen vallen onder de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter veel huishoudens hebben wel zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan zaken als platenspeler en iPhone? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Swichum? Start direct de vergelijkingstool. In veel gevallen doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer huishoudens geven de voorkeur aan een handig verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en duidelijk. In zo’n verzekeringspakket zie je doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel neemt men hierbij ook huisdierenverzekering, gezinsongevallenverzekering, doorlopende reisverzekering, doorlopende annuleringsverzekering. Aanbieders als Generali + nowGo zijn expert op het gebied van dergelijke pakket verzekeringen. Check ook: Sondel verzekeringspakket.

Betaalbaar

Extra pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

Eén factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-swichum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Leeuwarden? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een vakantiewoning zijn gedekt. Hierdoor kom je niet voor enorme kosten te staan in het geval van een ongeluk. Veel hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Door middel van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schadeposten als storm vanaf windkracht 7 en schade door regen. In het geval van een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of een kapotte koelkast? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Brandschade aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Swichum kan ook jou gebeuren. Insluipen of een cilinder uittrekken, er zijn allerlei opties. De kostenpost n.a.v. inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan de woninggaat met de opstalverzekering, en ontvreemde spullen worden betaald via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan het dak of een lekkende leiding. Het gevolg kan zijn kapotte apparatuur. Doorgaans worden de kosten betaald met jouw inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Soms ondervinden we een flinke storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. De consequentie kan zijn aanzienlijke schade. Denk maar aan een kapotte schutting. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade geldt er vaak een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €305.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Swichum
Zonder problemen een goede woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Hierna tref je een aantal stappen. Verzeker direct jouw onderkomen in Swichum eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende verzekeringen als een all risk polis
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(keuze uit opties als studio). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die rijmen met jouw wensen. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Swichum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je nog niet tevreden bent. Advies: je kunt de woonverzekering in Swichum completer maken met verschillende belangrijke aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop spot je handige tips (of klik door naar: woonverzekering Ritthem afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een extra glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is in dat geval vaak interessant. Deze additionele verzekering betaalt uit om de gevallen van schade aan ramen (glas). Voorwaarden: een mooie spiegel en mobiele telefoons tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in de meest recente overeenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schades van eigen hand. Natuurlijk wordt er alleen betaald als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een iPhone laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas cola over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering mag je aanvullen met de buitenhuisdekking. Zodoende zijn je bezittingen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Het gaat hier om kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Denk aan een navigatieapparaat en een rollator. Let op oververzekering: dikwijls heb je al een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Swichum

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schades van producten en schade aan personen. Denk dan aan een kapotte vaas & geneeskundige zorg. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: deze polis betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.100.000 tot €4.850.000. Vaak geldt er geen eigen risico. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €3,40 p/maand. Ga verder naar Nederlanden van Nu afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Swichum
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld tuchtzaken & conflict over verzekering. Dan wordt het als prettig ervaren dat iemand jou bijstaat zonder dat dit meteen een klap geld kost. Wij onderscheiden meerdere pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. arbeidsconflicten)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeer (bijv. ingevorderd rijbewijs)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis variëren significant (vanaf circa €26,05 t/m €29,10 p/maand in mei 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Swichum online afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering