Woonverzekering Steenwijk Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €5,75 per maand

Wonen zonder stress? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het prettig dat je verzekerd bent. Aan de hand van deze pagina stap je over naar een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Steenwijk. Zo’n woonverzekering is een samenvoeging van een inboedel- en opstalverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Huur je? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle populaire verzekeraars zoals Avéro Achmea en Reaal die schade veroorzaakt door water, bliksem, brand, inbraak vergoeden.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Steenwijk juli 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door diefstal, vandalisme, brand, inbraak, storm. Je kunt dan denken aan schade aan meubels. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle kostbaarheden die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die aan het huis vastzitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel mensen hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als pannen en badkameraccessoires? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 type polissen all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Steenwijk? Start meteen met meteen de verzekeringsvergelijker. Meer en meer werkt dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Hollanders kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en simpel af te sluiten. In een verzekeringspakket vind je vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel is dit alles te combineren met gezinsongevallenverzekering, doorlopende reisverzekering, huisdierenverzekering, doorlopende annuleringsverzekering. Verzekeraars als Delta Lloyd en Nederlanden van Nu faciliteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Sintjohannesga verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-steenwijk


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Steenwijkerland? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade als gevolg van brand, storm, water, diefstal. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw schuurtjes zijn afgedekt. Op die manier wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. Bekende hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als hagelschade en schroeischade. Dankzij een allrisk opstalverzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kaarsen laten branden of een fout in het elektriciteitsnet? Brand rondom de woning is altijd een risico. Dergelijke kosten zijn niet mals. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. blikseminslag. Schade van roerende zaken dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Steenwijk is niet leuk, maar kan gebeuren. De Bulgaarse methode of hengelen, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt ten gevolge van diefstal / inbraak dek je af met een woonverzekering: schade na inbraak aan het huis gaat via de opstal, en gestolen bezittingen handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Extreme regenval of lekkage van leidingsystemen. Typische schade is een kapotte vriezer. Gewoonlijk wordt dit afgedekt met jouw inboedel/opstalverzekering. Open de voorwaarden van de polis en check wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Incidenteel hebben we te maken met een serieuze storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte schutting. Veelal resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een hoog eigen risico tot circa €575.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Steenwijk
Moeiteloos een goedkope woonverzekering afsluiten die matcht met jouw wensen? Op deze pagina ontdek je een aantal stappen. Verzeker direct jouw huis in Steenwijk moeiteloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (bijvoorbeeld flat). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw filters. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Steenwijk

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Onze adviseur: je kunt jouw woonverzekering in Steenwijk uitbreiden met enkele interessante aanvullende modules. Veel gekozen opties zijn: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hieronder check je aanvullende details (of bezoek info over woonverzekering Renswoude afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen vaak interessant. Deze additionele zekerheid is er in het geval je van schade aan de glazen. Opmerking: spiegels en iPads zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Lees je huurcontract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dit betekend ook: schade die voortkomt uit je eigen handelen. Uiteraard is dit alleen van toepassing als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit wijn over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis biedt nog meer dekking met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn jouw spullen niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Overijssel). Hierbij gaat het dan om bezittingen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Onder andere een e-reader & gitaar. Let op oververzekering: mogelijk hebben jullie al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Steenwijk

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit betreft schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Voorbeelden zijn een vlek op een meubel of geneesmiddelen. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook die van bijvoorbeeld jouw partner of de kinderen. Je bent er niet toe verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Polissen staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.050.000 tot €3.200.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is al af te sluiten vanaf €2,75 (per maand). Check ook Zelf.

Rechtsbijstandverzekering Steenwijk
De verzekering rechtsbijstand geeft ondersteuning bij uiteenlopende geschillen. Dit is relevant bij o.a. bij ontslag of in beslag genomen auto e.d.. Daarbij is het belangrijk dat iemand jou bijstaat zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er bestaan meerdere modules.

 • Consumenten-module(bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict met het UWV)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. de hypotheek)
 • Verkeer (bijv. conflict na autoschade)

De premies van de verzekeraars schommelen nogal (vanaf circa €36,05 tot wel €28,70 per maand in juli 2024). Het bedrag vindt zijn grondslag in het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Steenwijk vergelijken? Vind de goedkoopste pakketverzekering