Woonverzekering Smilde Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €7,75 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat je verzekerd bent. Via deze website tref je de beste woonverzekering voor jouw huis in Smilde. Een woonverzekering is een samenvoeging van een opstal + inboedelverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Heb je een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle erkende bedrijven als FBTO en Univé die schade door o.a. water, bliksem, storm, vandalisme (grotendeels) verzekeren.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Smilde april 2024

Via een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Dan kun je denken aan schade door bijv. inbraak, vandalisme, diefstal, water, storm. Je moet dan denken aan bijv. schade aan elektrische apparatuur. Met inboedel bedoelen we alle bezittingen die je kunt oppakken en meenemen. Kostbaarheden die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter veel huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als televisie of hobby-artikelen? Op dit gebied zijn er 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Smilde? Gebruik hiervoor meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen gaat dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel consumenten gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en duidelijk. In een verzekeringspakket vind je regelmatig de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker neemt men hierbij ook ongevallenverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering. Bedrijven zoals ABN AMRO + Klaverblad faciliteren soortgelijke pakket verzekeringen. Check ook: Schoonebeek verzekeringspakket.

Voordelig

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Online schade melden

Elke maand 1 overzicht

Begrijpelijk

woonverzekering-smilde


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Midden-Drenthe? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade als gevolg van o.a. brand, inbraak of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als schuurtjes zijn inclusief. Via deze verzekering wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Veel hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij kostenposten veroorzaakt door waterschade of plundering. Bij een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of een gevallen strijkbout? Brand in huis kan ook jou gebeuren. Dergelijke kosten zijn vaak enorm. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld doorbranden van apparatuur. Brandschade aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Diefstal in Smilde kan zomaar gebeuren. De Flippermethode of openbreken openslaande deur, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt naar aanleiding van inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: schade aan de woningregel je met de opstalverzekering, en gestolen bezittingen lopen via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Lekkage aan het dak / een kapot waterbed. Je kunt dan denken aan schade als onbruikbare apparatuur. Normaal gesproken worden de kosten betaald middels de woonverzekering (opstal of inboedel). Bestudeer de laatste polisvoorwaarden en check in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Heel soms hebben we te maken met een hevige storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Bijvoorbeeld door kapotte dakpannen. Doorgaans gaat het om schade aan het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een hoger eigen risico tot wel €290.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Smilde
Moeiteloos een goedkope woonverzekering afsluiten die matcht met jouw huis en wensen? Op deze pagina tref je een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog het huis in Smilde eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (bijvoorbeeld herenhuis). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle polissen die passen bij jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Smilde

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Advies: je kunt jouw woonverzekering in Smilde completer maken met verschillende praktische aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Verderop vind jij nuttige tips (of klik door naar: woonverzekering Pieterburen afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen het overwegen waard. Deze mogelijke zekerheid betaalt uit om de gevallen van schade aan ramen (glas). Advies: een mooie spiegel en iPhones zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze module betaalt uit bij bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Vanzelfsprekend is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Voorbeelden van situaties:

 • Een vaas laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas drinken over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Via deze module zijn jouw spullen niet alleen binnenhuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Drenthe). Het betreft hier eigendommen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Denk aan een fotocamera en een gehoorapparaat. Pas op voor oververzekeren: misschien beschik je al over een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Smilde

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schades die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Vaak onderscheidt men materiële schade en persoonlijk letsel. Denk dan aan vlekken op kleding en ziekenvervoer. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze producten bieden een dekking vanaf €1.500.000 oplopend tot €3.300.000. Doorgaans is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering is er al vanaf €3,55 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering Smilde
De polis rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij problemen op juridisch gebied. Bijvoorbeeld bij schade die iemand bij jou veroorzaakt & conflict over aankoop auto. Dan is het belangrijk dat je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er bestaan grofweg 4 mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. erfenis)
 • Inkomensconflicten (bijv. pensioenen)
 • Module Wonen (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Verkeer (denk aan schade of letsel in verkeer)

De premies per maand variëren significant (vanaf circa €36,85 t/m €27,35 per maand in april 2024). Het tarief vindt zijn grondslag in het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Smilde afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?