Woonverzekering Pingjum Opstal- en inboedelverzekering, al voor €7,35 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelf, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat je verzekerd bent. Met behulp van deze pagina stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw huis in Pingjum. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel + opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Woon je in een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier alle landelijke aanbieders waaronder Allianz en Unigarant die schade als gevolg van storm, bliksem, inbraak, water (grotendeels) verzekeren.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Pingjum april 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Wat voor schade? Nou onder andere brand, water, vandalisme, diefstal, inbraak. Je kunt dan denken aan een defecte TV. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle kostbaarheden die “los” staan in jouw woning. Kostbaarheden die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen behoren tot de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar veel Nederlanders beschikken wel over deze verzekering. Wie is er nu niet zuinig op inboedel zoals meubilair en geyser/boiler? Op dit gebied zijn er drie soorten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Pingjum? Start à la minute’de vergelijkingstool. In veel gevallen doe je dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten nemen een overzichtelijk verzekeringspakket. Dan hebben we het over een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een verzekeringspakket zitten doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel neemt men hierbij ook reisverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeraars als ABN AMRO of SNS bieden de optie tot eigen pakket verzekeringen. Bekijk ook: Oud-Vossemeer verzekeringspakket.

Voordelig

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Snel geld op je rekening

Elke maand 1 overzicht

Begrijpelijk

woonverzekering-pingjum


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade voortkomend uit inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als tuinhuisje zijn inclusief. Hierdoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bekende hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Via een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij kosten n.a.v. schade door wateroverlast of rook. Dankzij een allrisk opstalverzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of een oververhitte elektrische deken? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld gevolgschade. Brandschade aan roerende zaken worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Diefstal in Pingjum kan ook bij jou thuis gebeuren. De afbreekmethode of een cilinder uittrekken, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade vanwege inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan het huis en bijgebouwen handel je af met de opstalverzekering, en ontvreemde zaken worden betaald via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekkende wasmachine en Een kapotte vaatwasmachine. Het gevolg kan zijn hemelwater schade. Doorgaans worden dergelijke kosten verzekerd door de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de actuele polisvoorwaarden en achterhaal wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Heel soms ondergaan wij een hevige storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Je kunt denken aan missende dakpannen. Veelal heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt werken verzekeraars met een verhoogd eigen risico die oploopt tot €275.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Pingjum
Meteen een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw situatie? Op deze pagina stuit je op een aantal stappen. Verzeker à la minute jouw woning in Pingjum moeiteloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende mogelijkheden als de all risk verzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als monumentaal pand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Pingjum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Onze adviseur: jij mag jouw woonverzekering in Pingjum completer maken met meerdere praktische aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop check je aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Nieuwersluis afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een all-risk glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is voor zulke huizen aan te raden. Deze unieke zekerheid betaalt uit bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: een mooie spiegel en iPhones tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in de meest recente overeenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan ga je voor een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze verzekert een breed scale aan schades. Dit betekend ook: schades van eigen hand. Vanzelfsprekend betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Je stoot iemands iPhone van tafel
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst frisdrank over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering biedt nog meer dekking met de buitenhuisdekking. Zodoende zijn je bezittingen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier attributen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Hier gaat het bijv. om een smartphone of een verrekijker. Pas op voor oververzekeren: wellicht heb jij ook een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Pingjum

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over schade aan spullen en letselschade. Je kunt denken aan krassen op de auto + kosten op medisch gebied. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet wettelijk verplicht, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen staan garant voor een flink bedrag, van €1.050.000 tot €3.500.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is al af te sluiten vanaf €4,10 per maand. Bekijk ook Glasverzekering.

Rechtsbijstandverzekering Pingjum
De polis rechtsbijstand biedt support bij problemen op juridisch gebied. Denk aan problemen op het werk en conflict met aannemer. Dan is het belangrijk dat iemand jou helpt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er bestaan een aantal verschillende pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een keukenhandel)
 • Module werk (bijv. geschil met de werkgever)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer-module (bijv. afgenomen rijbewijs)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis variëren significant (vanaf zo’n €24,60 tot €30,55 per maand in april 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het totaalbedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Pingjum online afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?