Woonverzekering Leiden Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €7,40 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Als je iets vervelends overkomt, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van de verzekeringsvergelijker achterhaal je de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Leiden. Het concept woonverzekering is een samenvoeging van een opstal + inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk meteen alle grote aanbieders zoals Bruns ten Brink en Univé die schade door o.a. vandalisme, brand, water, bliksem vergoeden.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Leiden mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Dan kun je denken aan schade door onder andere water, diefstal, brand, inbraak, vandalisme. Je kunt dan denken aan een gestolen laptop. Met inboedel bedoelen we alle eigendommen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Bezittingen die aan het huis vastzitten verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij hecht toch ook waarde aan zaken als kleden en sportuitrusting? Bij veel verzekeraars kies je uit drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Leiden? Start meteen met vandaag nog de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens combineren de polissen en gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een speciale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een dergelijk verzekeringspakket vind je bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel sluit je dit tezamen af met motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering, reisverzekering. Aanbieders als ANWB of Klaverblad faciliteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Kootwijkerbroek verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Adequate afhandeling

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

woonverzekering-leiden


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Leiden? Dan is dit je heel wat waard. Jouw woning verdient een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand en storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw de garage zijn verzekerd. Op basis daarvan kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. De meeste hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Via een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kostenposten veroorzaakt door storm vanaf windkracht 7 of poging tot inbraak. Meer zekerheid? Met een all-risk verzekering heb je de meest complete dekking, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een smerige schoorsteen? Een kleine of grote brand kan zomaar voorkomen. Dergelijke kosten zijn al snel erg hoog. Middels een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. doorbranden van apparatuur. Schade van jouw bezittingen verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Leiden is altijd een risico. Insluipen of een cilinder uittrekken, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade naar aanleiding van diefstal dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan jouw huis loopt d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde zaken handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een overstroming en gesprongen leidingen. Het gevolg kan zijn een ondergelopen kelder. Gewoonlijk wordt deze schade gedekt middels de inboedel- of opstalverzekering. Check jouw laatste polisvoorwaarden om te zien welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Soms ondergaan wij een serieuze storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade rondom het huis. Je kunt denken aan kapotte dakpannen. Vaak is het schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een behoorlijk eigen risico tot wel €525.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Leiden
Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten die past bij jouw situatie? Op deze pagina ontdek je meer informatie. Verzeker vandaag nog jouw onderkomen in Leiden probleemloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als buitenshuisverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(kies bijv. voor hoekwoning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Leiden

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed om te weten: jij mag jouw woonverzekering in Leiden uitbreiden met enkele nuttige aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop check je praktische tips (of klik door naar: woonverzekering Hoek van Holland afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een dergelijke glasmodule is voor huizen als dezevaak interessant. Deze additionele dekkingbetaalt uit bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: een mooie spiegel en smartphones dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Lees het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze module dekt vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Logischerwijs geldt dit alleen als het om een ongeluk gaat. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit frisdrank over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is aan te vullen met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen thuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Zuid-Holland). Het betreft hier bezittingen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Je moet dan denken aan een filmcamera of een gehoorapparaat. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls hebben jullie al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Leiden

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schade aan spullen en schade aan het lichaam. Hierbij kan jij denken aan: een onbruikbare bank + geneeskundige zorg. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Let op: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules staan jou bij vanaf €1.000.000 tot zo’n €3.400.000. Vaak geldt er geen eigen risico. Zo’n polis heb je al vanaf €2,80 (betaling per maand). Wellicht interessant: ZLM polis.

Rechtsbijstandverzekering Leiden
De polis rechtsbijstand biedt hulp en advies bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld erfrechtgeschillen en conflict met de bank. Dan kan het prettig zijn dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan allerlei opties.

 • Consument (bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Inkomen (bijv. geschil met de werkgever)
 • Woon-module (bijv. conflicten over huur)
 • Verkeer (bijv. conflict met een schadehersteller)

De maandelijkse premies fluctueren behoorlijk (startend vanaf €38,65 tot wel €37,60 per maand in mei 2024). Het tarief vindt zijn grondslag in het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Leiden voor jou? Vind de goedkoopste pakketverzekering