Woonverzekering Ingelum Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €6,25 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Het is logisch, jouw bezit is je heel wat waard. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Ingelum. Een woonverzekering is een combinatie van een inboedel + opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je moeiteloos zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk meteen alle bekende partijen waaronder ANWB en Polis Direct die schade door o.a. vandalisme, diefstal of storm (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Ingelum maart 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Wat voor schade? Nou bijv. water, vandalisme, diefstal, storm, inbraak. Je moet dan denken aan bijv. schade aan apparatuur. Met inboedel bedoelen we alle bezittingen die je kunt oppakken en meenemen. Zaken die aan het huis vastzitten verzeker je via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als naai- en breimachine en kleding? In de regel kan je kiezen uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Ingelum? Start meteen met meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen gaat dit hand in hand, samen met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Hollanders combineren de polissen en gaan voor een goedkoop verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een totale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In zo’n verzekeringspakket vind je doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel neemt men hierbij ook reisverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals ANWB + SNS zijn expert op het gebied van dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Holwerd verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-ingelum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Menameradiel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn afgedekt. Hierdoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bekende hypotheek-leveranciers verstrekken geen geld zonder deze polis. Via een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij schade als windstormen (vanaf windracht 7) en schroeischade. Via een allrisk verzekering is bijna alles afgedekt, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of een smerige schoorsteen? Brand is altijd een risico. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Met een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. doorbranden van apparatuur. Schade als gevolg van brand aan jouw eigendommen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Inbraakverzekering

Diefstal in Ingelum is altijd een risico. De Flippermethode of hengelen via brievenbus, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade door inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade na inbraak aan het huis wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en ontvreemde eigendommen lopen via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een lekkende wasmachine of gesprongen leidingen. Je kunt last krijgen van een kapotte vriezer. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt door de opstal- of inboedelverzekering. Raadpleeg de actuele polisvoorwaarden om te zien wat er inbegrepen is.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een hevige storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in schade aan jouw huis. Hierbij kan het gaan om o.a. kapotte ruiten. Doorgaans is het schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade geldt er vaak een relatief hoog eigen risico oplopend tot €595.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Ingelum
Snel een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw eisen? Onderstaand vind je een aantal stappen. Verzeker meteen het huis in Ingelum zonder problemen online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als glasverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(keuze uit opties als 2-onder-1-kap). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle verzekeringen die aansluiten op jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Ingelum

Aanvullende woonverzekeringen maart 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Advies: jij mag de woonverzekering in Ingelum completer maken met diverse belangrijke aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Verderop doorzoek je handige informatie (of ga verder naar woonverzekering Grootschermer afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel ramen? Een dergelijke glasmodule is dan de moeite. Deze mogelijke zekerheid betaalt uit om de gevallen van schade aan ramen (glas). Opmerking: een mooie spiegel en tablets worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan neem je zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Tevens is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas drinken over een meubel van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je nog completer maken met een buitenhuisdekking. Op die manier zijn jouw spullen niet alleen thuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Hier gaat het bijv. om filmapparatuur + sportuitrusting. Waak voor oververzekering: misschien hebben jullie al een tablet verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Ingelum

Met een aansprakelijkheidsverzekering regel je mogelijke schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schades van producten en letselschade. Hierbij kan jij denken aan: besmeurde meubels en ook geneeskundige zorg. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: de aansprakelijkheidsverzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook schade aangericht door jouw partner of de kinderen. Je bent er niet toe verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules bieden een dekking beginnend bij €950.000 tot zo’n €4.700.000. Doorgaans is er ook geen sprake van eigen risico. Deze module heb je al vanaf €2,50 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: EAG Assuradeuren.

Rechtsbijstandverzekering Ingelum
Het product rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Bijvoorbeeld bij geschil over ouderlijk gezag & geschil met de overheid over woonsituatie. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat iemand jou bijstaat waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit enkele pakketten.

 • Consument (bijv. conflict over erfenis)
 • Inkomen & Werk (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict met een autodealer)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis schommelen nogal (vanaf €38,20 oplopend tot €35,20 per maand in maart 2024). Het bedrag komt tot stand door het pakket dat je kiest, het te verzekeren bedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Ingelum afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?