Woonverzekering Harkstede Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €8,05 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelf, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als je iets vervelends overkomt, dan is het goed dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij deze pagina vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van Harkstede. Een woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Woon je in een huurhuis? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk hier online alle landelijke aanbieders als ANWB en nowGo die schade door o.a. vandalisme, water, bliksem, inbraak afdekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Harkstede april 2024

Door middel van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Wat voor schade? Nou o.a. diefstal, inbraak, vandalisme, brand, storm. Je kunt dan denken aan een defecte computer. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die aan het huis vastzitten verzeker je via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar de meeste gezinnen hebben ‘m wel afgesloten. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als broodrooster of centrifuge? Bij veel verzekeraars kies je uit drie soorten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Harkstede? Start meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel gezinnen combineren de polissen en gaan voor een handig verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en simpel af te sluiten. In zo’n verzekeringspakket zie je vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel zijn er mogelijkheden voor rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, reisverzekering, motorverzekering. Aanbieders als Bruns ten Brink + Independer verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Gramsbergen verzekeringspakket.

Goedkoop

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-harkstede


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Slochteren? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade voortkomend uit inbraak, brand of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als tuinhuisje zijn afgedekt. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. Alle grote hypotheken hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door storm vanaf windkracht 7 of schroeischade. In het geval van een all-risk polisheb je de meest complete dekking, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of een vuile afzuigkap? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Door middel van een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Schade aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Harkstede is altijd een risico. Inbreken via een bovenlicht of hengelen, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt n.a.v. inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade na inbraak aan het huis regel je middels de opstal, en ontvreemde bezittingen worden betaald via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een lekke dakgoot en Een lekkende vaatwasser. Een mogelijke schadepost is onbruikbare apparatuur. In de regel wordt deze schade gedekt middels de inboedel/opstalverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van de polis en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Een enkele keer hebben we te maken met een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn losse dakpannen. Vaak heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt moet je rekening houden met een hoger eigen risico tot circa €610.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Harkstede
Gemakkelijk een goede woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Hier bekijk je enkele handige tips. Verzeker meteen jouw woning in Harkstede gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als de all risk verzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn appartement). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet nu alle polissen die rijmen met jouw eisenpakket. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Harkstede

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Harkstede complementeren met enkele interessante aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Onderstaand vind jij handige info (of bekijk woonverzekering Eexterveen afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen de moeite. Deze additionele polis staat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Advies: zaken als een aquarium of iPads zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Raadpleeg de huurovereenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze is er voor vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Vanzelfsprekend betaalt de verzekeraar alleen als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • Een laptop laten vallen
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met een handige buitenhuisdekking. Op die manier zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Groningen). Voorbeelden hiervan zijn attributen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Denk aan een filmcamera + viool. Waak voor oververzekering: misschien heb jij ook een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Harkstede

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over schade aan spullen en schade aan personen. Denk dan aan een vlek op een meubel + smartengeld. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Let op: deze polis dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen bieden een verzekerd bedrag vanaf €1.500.000 oplopend tot €2.950.000. Vaak hoef je geen eigen risico te betalen. Deze module is er al vanaf €3,00 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: BLG wonen afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Harkstede
De module rechtsbijstand geeft ondersteuning bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflict over arbeidsvoorwaarden & conflict met een schadehersteller. Daarbij is het erg fijn wanneer iemand jou helpt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn meerdere opties.

 • Consument & wonen (bijv. conflict met bedrijven)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict over arbeidsvoorwaarden)
 • Woon-module (bijv. de hypotheek)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict met een automobilist)

De premies per maand schommelen nogal (startend vanaf €35,30 tot €36,40 per maand in april 2024). De prijs vindt zijn grondslag in het type verzekering, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Harkstede afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?