Woonverzekering Drouwenermond Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €4,00 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jouw bezit is je heel wat waard. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Aan de hand van deze pagina ontdek je de beste woonverzekering voor jouw woning in Drouwenermond. Zo’n woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig met 1 polis zowel het huis als je spullen. Huur je? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Vergelijk hier online alle populaire verzekeraars waaronder Huis In Eén Verzekeringen en Univé die schade als gevolg van bliksem, inbraak, vandalisme, storm verzekeren.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Drouwenermond mei 2024

Op basis van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door vandalisme, diefstal, brand, water, storm. Je moet dan denken aan bijv. een kapotte laptop. Onder inboedel verstaan we alle kostbaarheden die niet vastgenageld zitten aan het huis. Eigendommen die echt vast aan jouw woning zitten behoren tot de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter veel huishoudens hebben de inboedel wel verzekerd. Wie is er nu niet zuinig op eigendommen als verlichtingsornamenten of schoonmaakartikelen? We onderscheiden drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Drouwenermond? Gebruik hiervoor direct onze vergelijker! Meestal doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en duidelijk. In jouw verzekeringspakket zie je meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel kan je dit combineren met motorverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering. Verzekeraars als Aegon of SNS verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Den Ham verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Één maandelijkse nota

Begrijpelijk

woonverzekering-drouwenermond


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Borger-Odoorn? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als bijgebouwen zijn afgedekt. Op die manier wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als je woning iets overkomt. Bekende hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed of omvallen van bomen. Meer zekerheid? Met een allrisk opstalverzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of een smerige schoorsteen? Brand kan zomaar voorkomen. De kosten voor herstel zijn niet mals. Met een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld doorbranden van apparatuur. Schade van jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning dek je af met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Diefstal in Drouwenermond is altijd een risico. De takjesmethode of Lock picking, je kunt het zo gek niet bedenken. Jouw schade n.a.v. diefstal / inbraak dek je af met een woonverzekering: braakschade aan het huis handel je af d.m.v. de opstalpolis, de spullen die je kwijt bent gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een defecte wasmachine of een kapot aquarium. Een mogelijke schadepost is defecte apparatuur. Normaal gesproken worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de opstal- of inboedelverzekering. Bestudeer de condities van de polis en check welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Zo nu en dan ondervinden we een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade rondom het huis. Denk maar aan losse dakpannen. Vaak resulteert het in schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een verhoogd eigen risico die oploopt tot €685.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Drouwenermond
Binnen een paar minuten een goede woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw situatie? Op deze pagina bekijk je een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog jouw onderkomen in Drouwenermond moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende modules als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijvoorbeeld woonboerderij). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Borg certificaat.
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die matchen met jouw filters. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Drouwenermond

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Onze adviseur: jij mag de woonverzekering in Drouwenermond uitbreiden met een paar nuttige aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand tref je nuttige adviezen (ook interessant: woonverzekering Boijl afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen het overwegen waard. Deze extra verzekering staat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Advies: zaken als een aquarium of tablets zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Bekijk in de huurovereenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Oftewel, ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Vanzelfsprekend gaat dit alleen op als het daadwerkelijk een ongelukje was. Voorbeelden van situaties:

 • Uw hond bijt in het been van de postbezorger
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst wijn over het tapijt van de buur vrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen thuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Drenthe). Het gaat hier om attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Hier gaat het bijv. om een spiegelreflexcamera + sportuitrusting. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls heb je al een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Drouwenermond

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. We hebben het hier vaak over materiële schade en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan een gebroken ruit + kosten voor medicatie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die heb je juist voor jouw auto of motor. Wist je dat: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door kinderen, logés en huisdieren. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Polissen bieden een dekking van €1.400.000 tot ruim €2.750.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n polis sluit je af vanaf €2,85 (per maand). Check ook Waterschade.

Rechtsbijstandverzekering Drouwenermond
De rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische aanvaringen. Bijvoorbeeld bij ontslag of conflict met de buren. Dan wordt het als prettig ervaren dat je wordt ondersteund zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit een aantal verschillende pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Inkomen & Werk (bijv. sociale wetgeving)
 • Woon-module (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Module verkeer (bijv. conflict over aankoop auto)

De premies van de verzekeraars schommelen enorm (vanaf zo’n €29,15 t/m €37,50 per maand in mei 2024). De prijs vindt zijn grondslag in het type verzekering, het totaalbedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Drouwenermond online afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?