Woonverzekering Doniaga Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €8,40 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als je iets vervelends overkomt, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Door gebruik te maken van deze pagina tref je de goedkoopste of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Doniaga. Het concept woonverzekering is een samenvoeging van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Via een pakketpolis verzeker je dus met 1 polis zowel het huis als je spullen. Beschik je over een huurhuis? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Check en vergelijk hier alle grote verzekeraars zoals Aegon en Nederlanden van Nu die schade door o.a. storm, inbraak, bliksem, water afdekken.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Doniaga april 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Je bent gedekt tegen schade door o.a. water, storm, brand, vandalisme, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte koelkast. Met de term inboedel omschrijven we alle spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Kostbaarheden die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen lopen via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Jij bent toch ook gehecht aan inboedel zoals gordijnrails en fietsen? Bij veel verzekeraars kies je uit drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Doniaga? Begin direct met vandaag nog onze vergelijker! Vaak gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen geven de voorkeur aan een zogenaamd verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In het verzekeringspakket tref je doorgaans de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel kan je dit combineren met motorverzekering, reisverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering. Aanbieders als Allsecur of Klaverblad verkopen deze pakket verzekeringen. Ook interessant: De Tike verzekeringspakket.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-doniaga


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in De Friese Meren? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. De opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade door bijvoorbeeld brand en storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn afgedekt. Op basis daarvan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan in het geval van een ongeluk. Bijna alle hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kosten bijvoorbeeld door aanrijding of aanvaring of vandalisme. In het geval van een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kortsluiting of spelen met vuur? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kostenposten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering dek je het risico van o.a. doorbranden van apparatuur. Schade aan roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak

Diefstal in Doniaga kan zomaar gebeuren. Gaatjes boren of sloten hacken, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade vanwege diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning regel je d.m.v. de opstalpolis, en afgenomen eigendommen handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Extreme regenval of een kapot aquarium. Het gevolg kan zijn een onbruikbare wasmachine. Normaliter worden de kosten betaald d.m.v. de woonverzekering (opstal of inboedel). Check jouw actuele polisvoorwaarden en check wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Zelden hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. Er is pas storm bij windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Denk maar aan scheuren in de muur. Doorgaans resulteert het in schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico tot wel €325.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Doniaga
Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw situatie? Onderstaand bekijk je een aantal stappen. Verzeker direct de woning in Doniaga zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(dit kan zijn woonboerderij). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die matchen met jouw zoekopdracht. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Doniaga

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Soms is het zo dat je een specifieke dekking mist. Onze adviseur: jij mag jouw woonverzekering in Doniaga nog persoonlijker maken met verschillende interessante aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop spot je nuttige specificaties (of check details over woonverzekering Biggekerke afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is voor huizen als dezeaan te raden. Deze mogelijke verzekering is er in het geval je van schade aan de glazen. Belangrijk: een mooie spiegel en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Lees je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze verzekering dekt vrijwel alle type schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs geldt dit alleen als het daadwerkelijk een ongelukje was. Bijvoorbeeld:

 • De iPad laten vallen
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst rode wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is aan te vullen met een handige buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen binnenhuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om spullen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Denk aan een mobiele telefoon of een verrekijker. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs beschik je al over een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Doniaga

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering regel je mogelijke schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en persoonlijk letsel. Denk dan aan een kapotte vaas en ambulancevervoer. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules bieden een verzekerd bedrag vanaf zo’n €1.400.000 oplopend tot €2.950.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n polis is beschikbaar vanaf €4,00 (per maand). Check ook InShared dekking.

Rechtsbijstandverzekering Doniaga
Het product rechtsbijstand biedt juridische hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict over erkenning van kinderen of huur- en verhuurgeschillen. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er zijn verschillende modules.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een webshop)
 • Werk & Inkomen (bijv. tuchtzaken)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeer (denk aan schade of letsel in verkeer)

De premies fluctueren behoorlijk (startend vanaf €26,15 oplopend tot €33,15 p/maand in april 2024). Het tarief hangt af van de grootte van het pakket, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Doniaga op maat? Vind de goedkoopste pakketverzekering