Woonverzekering Blauwhuis Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €5,45 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelfsprekend, jouw bezit is je heel wat waard. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Via de vergelijkingstool achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van Blauwhuis. Het concept woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel + opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Heb je een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle bekende verzekeraars zoals bijvoorbeeld Europeesche en Unigarant die schade zoals storm, bliksem, vandalisme, water dekken.

 • Alle erkende aanbieders
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Blauwhuis juni 2024

Middels de inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Voorbeelden zijn schade door o.a. water, vandalisme, storm, diefstal, brand. Je kunt dan denken aan een defecte televisie. Onder inboedel verstaan we alle zaken die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Kostbaarheden die aan het huis vastzitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter veel huishoudens zijn in het bezit van zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als potten en salontafel? In de regel kan je kiezen uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Blauwhuis? Begin direct met meteen onze vergelijker! Meestal gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten nemen een overzichtelijk verzekeringspakket. Dan hebben we het over een pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en overzichtelijk. In een verzekeringspakket zitten doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens zijn er mogelijkheden voor brommerverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Huis In Eén Verzekeringen en SNS verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Check ook: Beekbergen verzekeringspakket.

Goedkoop

Hoge pakketkortingen

Centrale klantenservice

Online schade melden

Elke maand 1 overzicht

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-blauwhuis


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw de garage zijn gedekt. Daardoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je woning iets overkomt. De meeste hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen kosten n.a.v. schade door storm of brandblussing. Meer zekerheid? Met een all-risk polisis bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Kortsluiting of een gevallen strijkbout? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. schroeischade. Schade als gevolg van brand aan spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Blauwhuis is niet leuk, maar kan gebeuren. De Flippermethode of hengelen, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost ten gevolge van diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan jouw huis handel je af d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde bezittingen regel je via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan het dak of een lek waterbed. Typische schade is een kapotte wasmachine. Meestal worden dergelijke kosten vergoed d.m.v. de opstal/inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Maar zelden hebben we te maken met een flinke storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade aan jouw huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn beschadigde gevel. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico tot circa €330.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Blauwhuis
Moeiteloos een goedkope woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw wensen? Onderstaand bekijk je enkele handige tips. Verzeker meteen de woning in Blauwhuis zonder problemen online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende opties als de all risk verzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als villa). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Je checkt meteen alle polissen die aansluiten op jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Blauwhuis

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Goed om te weten: jij mag jouw woonverzekering in Blauwhuis uitbreiden met een paar belangrijke aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder doorzoek jij bruikbare details (of bezoek info over woonverzekering Zundert afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Zo’n extra glas polis is voor zulke huizen de moeite. Deze extra polis is er bij gebroken glas. Advies: een mooie spiegel en iPads zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Lees het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Tevens gaat dit alleen op als het daadwerkelijk een ongelukje was. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands smartphone van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit frisdrank over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met een speciale buitenhuisdekking. Zodoende zijn je aankopen niet alleen thuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Het betreft hier kostbaarheden die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een e-reader + een muziekinstrument. Let op oververzekering: misschien bezit jij al een instrumentenverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Blauwhuis

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schade aan eigendommen en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn behang dat moet worden vervangen + kosten van een ziekenhuis. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen bieden een dekking vanaf zo’n €1.450.000 tot €4.000.000. Meestal hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid sluit je af vanaf €3,45 per maand. Bekijk ook InShared dekking.

Rechtsbijstandverzekering Blauwhuis
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld pensioenuitkering of geschil met de buren. Dan kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit meerdere mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Inkomen (bijv. problemen op het werk)
 • Woonconflicten (bijv. geluidsoverlast)
 • Module verkeer (bijv. verhalen van schade)

De maandelijkse premies variëren significant (startend vanaf €26,70 t/m €36,65 per maand in juni 2024). De prijs komt tot stand door het type verzekering, het totaalbedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Blauwhuis afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering