Woonverzekering Aalsum Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €9,00 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Het is logisch, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Met behulp van de verzekeringsvergelijker vind je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Aalsum. Jouw woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Heb je een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle bekende bedrijven zoals Delta Lloyd en Klaverblad die schade door bijvoorbeeld inbraak, water, storm, bliksem afdekken.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Aalsum juli 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Schade die wordt gedekt is o.a. inbraak, diefstal, storm, brand, water. Je moet dan denken aan bijv. schade aan apparatuur. De definitie van inboedel is alle zaken die niet vastgenageld zitten aan het huis. Bezittingen die vastzitten aan je huis kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals platenspeler en sofa? We onderscheiden drie smaken: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Aalsum? Gebruik hiervoor direct de verzekeringsvergelijker. Meer en meer doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen nemen een overzichtelijk verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en transparant. In het verzekeringspakket zitten meestal de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Soms neemt men hierbij ook rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, reisverzekering. Verzekeraars als De Goudse of Verzekeruzelf.nl bieden de optie tot zulke pakket verzekeringen. Check ook: Zieuwent verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Elke maand 1 overzicht

Begrijpelijk

woonverzekering-aalsum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Dongeradeel? Dan is dit je heel wat waard. Hierbij hoort een goede verzekering. De opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van inbraak, brand of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als schuur zijn gedekt. Op die manier zorg je voor lagere kosten in het geval van een ongeluk. Bekende hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Met behulp van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door schade door storm en ontploffing. In het geval van een allrisk opstalverzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of een oververhitte elektrische deken? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Door middel van een brandverzekering dek je het risico van o.a. schroeischade. Schade aan jouw bezittingen verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Aalsum kan ook jou overkomen. Openwrikken of Lock picking, er zijn allerlei opties. De kostenpost ten gevolge van een inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan alle onroerende zaken wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en ontvreemde spullen worden betaald via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Indirecte neerslag en het stukvriezen van waterleidingbuizen. Je kunt last krijgen van kapotte apparatuur. Normaliter worden dergelijke kosten vergoed via de inboedel- of opstalverzekering. Check jouw laatste polisvoorwaarden en check wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Af en toe ondervinden we een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in een flinke schade. Denk maar aan schade aan het dak. Veelal resulteert het in schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm heb je te maken met een relatief hoog eigen risico tot wel €415.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Aalsum
Snel een goede woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw ideaalplaatje? Hier ontdek je bruikbare info. Verzeker à la minute jouw onderkomen in Aalsum gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende modules als aansprakelijkheid
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor flat). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Je checkt meteen alle verzekeringen die passen bij jouw filters. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Aalsum

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Onze adviseur: je kunt jouw woonverzekering in Aalsum uitbreiden met een aantal nuttige aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hierna vind jij praktische informatie (of ga verder naar woonverzekering Weesp afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een all-risk glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Zo’n extra glas polis is voor zulke huizen vaak interessant. Deze nieuwe modulestaat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: zaken als een aquarium of iPhones zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Bekijk in de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Natuurlijk wordt er alleen betaald als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas rode wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je nog completer maken met een buitenhuisdekking. Via deze module zijn de kostbaarheden niet alleen binnenhuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn eigendommen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Bijvoorbeeld een spelcomputer + een rollator. Pas op voor oververzekeren: mogelijkerwijs heb je al een ipad-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Aalsum

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor (financiële) schade die je bij anderen veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en letselschade. Onder andere een kapotte laptop en ook therapie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Polissen staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.250.000 tot zo’n €3.200.000. Doorgaans geldt er geen eigen risico. Zo’n polis heb je al vanaf €4,05 (per maand). Check ook Rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering Aalsum
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. conflict over jouw functie en conflict bij aankoop huis. Dan is het prettig dat iemand jou helpt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Wij onderscheiden enkele pakketten.

 • Consument & wonen (bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. ontslag)
 • Module Wonen (bijv. geschil met de overheid over woonsituatie)
 • Module verkeer (bijv. conflict over reparatie auto)

De premies van de verzekeraars schommelen enorm (startend vanaf €36,05 tot wel €29,85 p/maand in juli 2024). De prijs komt tot stand door de grootte van het pakket, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Aalsum op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?