Woonverzekering Born Opstal- en inboedelverzekering, al voor €8,65 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het prettig dat alles goed verzekerd is. Door gebruik te maken van deze website achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Born. Jouw woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel- en opstalverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier online alle populaire bedrijven als bijv. DAK en Turien en Co die schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, storm, vandalisme dekken.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Born april 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Dan kun je denken aan schade door bijv. brand, diefstal, storm, water, vandalisme. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte laptop. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle eigendommen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Kostbaarheden die je niet zomaar kunt meenemen dek je af met een opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter ruim 80% van de huishoudens zijn in het bezit van zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals kapstok of zonnepanelen? We onderscheiden een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Born? Gebruik hiervoor meteen de woonverzekeringstool. Vaak doet men dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Nederlanders nemen een voordelig verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In een verzekeringspakket zitten bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Soms zijn er mogelijkheden voor doorlopende reisverzekering, gezinsongevallenverzekering, huisdierenverzekering, doorlopende annuleringsverzekering. Aanbieders als Avéro Achmea en Unigarant hebben veel ervaring met eigen pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Bergambacht verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-born


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Sittard-Geleen? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een 2e woning zijn inbegrepen. Via deze verzekering kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van schade. Alle grote hypotheekverstrekkers stellen zo’n polis verplicht. Via een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten n.a.v. schade door wateroverlast en olie. Via een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of een kapotte föhn? Brand in de woning kan ook jou gebeuren. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Brandschade aan jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een diefstal in Born is altijd een risico. De Bulgaarse methode of Lock picking, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt n.a.v. een inbraak dek je af met een woonverzekering: braakschade aan het huis en bijgebouwen wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en ontvreemde spullen gaan via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een lekkend dag of een lekkende kraan. Het gevolg kan zijn defecte apparatuur. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt door de inboedel/opstalverzekering. Download de laatste polisvoorwaarden en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Maar zelden hebben we te maken met een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. ontbrekende dakpannen. Vaak is het schade aan het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert kan er sprake zijn van een hoog eigen risico tot circa €455.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Born
Direct een betaalbare woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw wensen? Hieronder ontdek je een aantal stappen. Verzeker meteen jouw onderkomen in Born eenvoudig online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende verzekeringen als een all risk polis
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het soort woning (dit kan zijn villa). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Born

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je een specifieke dekking mist. Tip: je kunt de woonverzekering in Born uitbreiden met meerdere nuttige aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand spot jij nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering Aadorp afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een all-risk glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen vaak interessant. Deze mogelijke zekerheid betaalt uit bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Let op: spiegels, aquaria of iPhones zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis is er voor bijna alle schades. Oftewel, ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Tevens is dit alleen zo als het niet expres gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • je kind schiet een deuk in de auto van de buurman
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit wijn over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met de buitenhuisdekking. Zo zijn je bezittingen niet alleen binnenhuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Limburg). Het gaat hier om bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Denk aan een tablet & viool. Waak voor oververzekering: wellicht beschik je al over een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Born

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schades van producten en schade aan het lichaam. Denk dan aan een kapotte telefoon + het eigen risico van de andere partij. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Let op: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze verzekeringen vergoeden bedragen vanaf €1.200.000 tot wel €3.000.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €2,60 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Stormschade.

Rechtsbijstandverzekering Born
De rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict over erfenis en conflicten over huur. Dan is het prettig dat je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn meerdere modules.

 • Consumenten-module(bijv. geschil met school van de kinderen)
 • Werk & Inkomen (bijv. bijstandsuitkering)
 • Woon-module (bijv. conflict over wonen)
 • Module verkeer (bijv. terugvorderen van schade)

De maandelijkse premies schommelen enorm (beginnend bij €38,45 t/m €26,05 p/maand in april 2024). Deze prijs komt tot stand door de grootte van het pakket, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Born vergelijken? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering